מתכון לחצילים מאודים בדבש וצ'ילי

 
פותחים את הארוחה עם מנה אביבית
פותחים את הארוחה עם מנה אביבית
 
עודכן 10:15 15/04/2010

מנה ראשונה נהדרת - חצילים מאודים ברוטב דבש וצ'ילי עם שומשום קלוי מעל

 
 
 
 
 

חומרים:

3-4 חצילים קלים וללא גרעינים

2-3 כפות דבש

2 פלפל אדום חריף קצוץ דק

5 ס"מ ג'ינג'ר קצוצים דק

5 שיני שום כתושים דק

מיץ משני לימונים בשלים

מלח ים גס

עלי נענע קטנים

2 למון גראס

 

אופן הכנה:

- קולפים את החצילים וחותכים לרצועות.

- מאדים מס' דקות בסטימר מבמבוק גדול על ווק עם מים שבתוכם למון גראס וקליפות לימון.

- מערבבים את הדבש עם הלימון, הפלפל החריף, הג'ינג'ר והשום ומתבלים את קוביות החצילים שיוצאים מהסטימר.

- מתבלים במלח לפי הטעם ומפזרים הרבה עלי נענע מלמעלה.

- מערבבים קלות ומגישים בתחילת הארוחה.

- אפשר לפזר שומשום קלוי מלמעלה או בוטנים קלויים.

 

מחפשים מתכונים נוספים עם חצילים? נסו את אלה:

מתכון לחצילים קלויים ברוטב עגבניות >>

מתכון למאפה חצילים עם עגבניות וגבינה צהובה >>

מתכון לסלט חצילים רומני של אהרוני >>

מתכון ללזניית חצילים ועגבניות >>

בחזרה לאתר התכנית - אצל ארז בגליל >>

 

 

 
עוד כתבות במדור ארז בגליל - המתכונים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.