מתכון לעוף בדבש וצ'ילי

 
שילוב מעולה בין מתקתקות הרוטב לטעמו העדין של העוף
שילוב מעולה בין מתקתקות הרוטב לטעמו העדין של העוף
 
עודכן 10:30 15/04/2010

ארז קומרובסקי מכין עוף בתנור ברוטב שמשלב את מתיקות הדבש וחריפות הצ'ילי

 
 
 
 
 

חומרים:

4 כרעיים מחוברים לפולקע - עם העור

 

להשרייה:

4 כפות שרי יבש

2 כפות מיץ ג'ינג'ר סחוט טרי

חצי כפית מלח

 

לרוטב:

כוכב אניס

כף זרעוני שומר

2 ס"מ מקל קינמון

כפית פלפל סצ'ואני (אם לא משיגים אז פלפל שחור)

5 ס"מ שורש ג'ינג'ר מגורד דק בפומפיה

2 מסמרי ציפורן

4 שיני שום מעוכות

1.5 צ'ילי אדום קצוץ דק

6-8 כפות דבש

3-4 כפות שרי יבש

מעט מלח

 

אופן הכנה:

- משרים את הכרעיים בקערה בינונית כ- 30 דק' בשרי היבש, המלח ומיץ הג'ינג'ר.

- מניחים את הקערה בצד ומחממים סטימר מבמבוק בגודל מספיק כדי שהקערה תכנס אליו.

- מאדים את רגלי התרנגולת בתוך הקערה כ 25 דק'.

- מניחים להתקרר מעט ומעבירים למגש קטן ללא הנוזלים. מקררים במקרר מס' שעות.

- מחממים תנור ל- 200 מעלות. מניחים את הכרעיים המאודות בתנור החם על רשת מכוסה בנייר אפייה.

- צולים כ- 30 דק' עד שהעור זהוב וקריספי. בינתיים מכינים את הגלזורה/רוטב:

- מחממים בסיר קטן את כל התבלינים, הדבש וארבע כפות השרי. מתבלים במעט מלח. מביאים לבעבוע ומקררים מייד.

- כשהגלזורה קרה והכרעיים צלויות טובלים כל רגל בגלזורה ומצפים אותה היטב, מחזירים לתנור לעוד 5 דקות.

- חוזרים על התהליך של הטבילה בגלזורה ונותנים עוד 5 דק' אפייה.

- מחממים את הגלזורה שנותרה. בודקים מלח ומגישים בקערה נפרדת ליד הכרעיים.

- מגישים עם אורז לבן.

 

מחפשים מתכוני עוף נוספים? נסו את אלה:

מתכון לפסטה בתוספת רצועות עוף >>

מתכון לעוף עם ירקות כתומים >>

מתכון לפרגיות עם תבשיל עדשים >>

מתכון לשניצל וינאי עם פירה >>

בחזרה לאתר התכנית - אצל ארז בגליל >>

 
עוד כתבות במדור ארז בגליל - המתכונים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.