מתכון ללחמניות שיפון

 
הכי טעים לאכול אותן חמות עם חמאה או ריבה
הכי טעים לאכול אותן חמות עם חמאה או ריבה
 
עודכן 10:59 15/04/2010

לחמניות שיפון עם אגוזים וצימוקים שהולכות נהדר לצד ריבה ביתית בארוחת הבוקר

 
 
 
 
 

חומרים:

1 ק"ג קמח - 3/4 שיפון מלא, 1/3 קמח אורגני

1/2-3/4 כוס דבש

כוס צימוקים פרסיים

כוס שזיפים מגולענים וקצוצים דק

100 גר' חמאה חתוכה לקוביות

1/2 כוס אגוזי מקדמיה קלויים ושבורים גס

1 כוס אגוזי מלך

כף מלח

30 גר' שמרים מפוררים ביד

2.5-3 כוסות מים מינרלים

ביצה מדוללת במעט דבש

 

אופן הכנה:

- משרים את השזיפים והצימוקים בשתי כוכותס מוסקטו (או ליקר/יין אחר).

- מערבבים את הקמחים עם השמרים. מוסיפים את המים, הדבש והחמאה ולשים עד לקבלת בצק אחיד.

- מוסיפים את המלח, הצימוקים, השזיפים והאגוזים שהכנתם וממשיכים בלישה עוד מס' דק' עד שהבצק אלסטי ומבריק.

- משהים להתפחה בקערה מכוסה ניילון כשעה וחצי.

- מחלקים לכדורי פינג פונג ומתפיחים שוב מכוסה בניילון על מגש מקומח כ 15 דק'.

- יוצרים מהכדורים לחמניות מאורכות ומניחים להתפחה על מגש עם נייר אפייה מכוסה בניילון.

- מחממים את התנור ל 190 מעלות. מורחים את הלחמניות בביצה עם מעט דבש ואופים כ 20 דק' או עד שהלחמניות מוכנות.

- מגישים חם עם חמאה ומתענגים.

 

מחפשים מתכונים נוספים ללחמניות/לחם? נסו את אלה:

המדריך השלם להכנת בצק שמרים מלוח + מתכונים >>

המדריך המלא לבצק שמרים מתוק + מתכונים >>

מתכון לחלה בתוספת כרישה של ארז קומרובסקי >>

מתכון לפוקאצקה בציפוי דגנים >>

בחזרה לאתר התכנית - אצל ארז בגליל >>

 
עוד כתבות במדור ארז בגליל - המתכונים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.