מתכון לכבד עוף ביין

 
ארוחה מושלמת לשבת
ארוחה מושלמת לשבת צילום: אילוסטרציה: wfiupublicradio/flickr.com
 
עודכן 09:03 17/04/2010

מתכון נפלא לכל מי שאוהב כבד, ובמיוחד כזה שמקבל ניחוחות של יין בתוספת חצילים. הוסיפו פירה לחגיגה והתענגו על הטעמים

 
 
 
 
 

חומרים ל 4-6 מנות:

1/2 ק"ג כבדי עוף שלמים ונקיים
שמן או חמאה לטיגון
1 מנגו קלוף ופרוס לרצועות
מלח גס ופלפל שחור טחון טרי


לחצילים:
2 חצילים בינוניים
1/2 כוס שמן זית
מלח
מיץ מחצי לימון


לרוטב יין אדום:
2 כוסות יין אדום מאיכות טובה
1/2 כוס חומץ בלסמי
1/3 כוס סוכר

 

אופן הכנה:

1. מכינים את הרוטב: יוצקים את כל החומרים לסיר ומבשלים על להבה בינונית, עד שהכמות מצטמצמת לשליש (בערך כוס אחת). 
2. מכינים את החצילים: קולים חצילים על האש או בגריל. מקררים מעט, קולפים וקוצצים. מערבבים עם שמן, מלח ומיץ לימון. 
3. מכינים את הכבדים: מטגנים אותם במחבת עם חמאה או שמן כ-3 דקות, עד שהם שחומים בחוץ וורודים בפנים. מניחים בצד. 
4. מכינים את המנגו: מטגנים רצועות מנגו במחבת עם מעט חמאה. 
5. מגישים: מניחים במרכז כל צלחת כף מחית חצילים ועליה כמה כבדים. מתבלים. מסדרים בצד 3 רצועות מנגו ויוצקים מרוטב היין.

 

כבדי עוף עם עדשים של אהרוני >>

הדרך המושלמת להכין פירה >>

כבדי עוף מזוגגים ביין אדום של אהרוני >>

כבדי עוף עם כרוביות צלויות >>

מחפשים מתכון?

 
עוד כתבות במדור מתכונים לבשר ועוף
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.