מבחר מתכוני בשר ומרינדות

 
יהיה חם
יהיה חם צילום: יח"צ
 
עודכן 08:09 20/04/2010

שלושה מתכונים עסיסיים שיעשו לכם את החג: נתח פורטרהאוס בבירה בהכנה ביתית, פריים ריב בגריל עם פירה לפת וספייריבס במרינדה פיקנטית

 
 
 
 
 

מתכון לנתח פורטרהאוס בבירה בהכנה ביתית

מרכיבים:

נתח פורטרהאוס מיושן של עגל במשקל של 1.2 - 1.6 קילו (מקצביה).

כוס בירת אייל

מלח ים ופלפל שחור גרוס

 

אופן הכנה:

נתח הפורטר למעשה מורכב מצד אחד של סינטה, עצם במרכז ופילה בצידה השני. מפזרים מלח ופלפל שחור גרוס על הנתח. במחבת סטייקים מברזל או על גריל סוגרים את הנתח משני צדדיו כ-7 דקות כל צד. מורידים מהאש, חותכים לאורך העצם ומפרידים את הסינטה והפילה. את הפילה חותכים לשתיים ואת הסינטה פורסים בעובי של אצבע וחצי. מפזרים על המחבת מלח ופלפל שחור גרוס, מסדרים את העצם, הסינטה והפילה למצבם המקורי בתוך המחבת. את הסינטה יש לסדר כמניפה אחד ליד השני. מניחים קוביות חמאה על פני הבשר כ- 200 גרם לכל הנתח ומפזרים שוב מלח ופלפל. יוצקים את הבירה לתחתית המחבת ומכניסים את התבנית לתנור שחומם מראש ל 220 מעלות כ 6 דקות או יותר, תלוי במידת העשייה הרצויה. מוציאים מהתנור ומניחים על להבה של גז עד שהחמאה המומסת מתחילה לרתוח. עם כף אוספים את החמאה כשהיא רותחת ושופכים על הבשר מספר פעמים. מגישים שהחמאה עדיין רותחת ומבעבעת.

 

מתכון לפריים ריב בגריל עם פירה לפת

מרכיבים:

1 נתח פריים ריב (צלעות קדמיות)

2 כפות פלפל אפריקאי גרוס

עלי מיורן טרי

שמן זית פישולין

מלח ים גס

 

לפירה:

4-5 לפתות קלופות

ציר עוף

מעט כורכום

מעט מלח ים גס

מעט שמן זית עדין

פלפל לבן גרוס

 

אופן הכנה:

צולים את נתח הפריים לפי מידת צלייה רצויה על הגריל. מתבלים בפלפל ומיורן.

פירה: מבשלים את הלפתות בציר עוף עם מעט מלח ים גס וכורכום. מועכים את הלפתות עד לקבלת עיסת פירה עם מעט שמן זית ומתבלים בפלפל לבן גרוס.

 

מתכון לספייריבס במרינדה פיקנטית של יין לבן, דבש וצ'ילי

מרכיבים:

3 ק"ג צלעות ספייריבס לבן

 

חומרים למרינדה:
200 גרם סוכר חום
300 גרם דבש
5 שיני שום כתושות
1 בצל חתוך לקוביות
3/4 בקבוק יין לבן לבישול
60 מ"ל רוטב צ'ילי חריף
100 מ"ל רוטב צ'ילי מתוק

 

אופן ההכנה:

1. מערבבים את כל החומרים.

2. משרים את הספייריבס בין שבוע לשבועיים במקרר במרינדה בכלי מכוסה. האלכוהול והסוכר מונעים מהבשר להתקלקל.

3. צולים את הצלעות על הגריל בטמפרטורה נמוכה עד למידת העשייה הרצויה.

 

המתכונים באדיבות מסעדת NG- בר בשר בנווה צדק. אחד העם 6 תל אביב.

מרינדה לסינטה >>

בית הספר לסטייק המושלם >>

צמחוניים על האש >>

קבב עסיסי מבשר טלה >>

קבב אנטריקוט >>

סטייק סינטה בתוספת תפוחי אדמה של אהרוני >>

לכל מתכוני יום העצמאות >>

 
עוד כתבות במדור מתכונים לבשר ועוף
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.