מתכון לכרוב ממולא

הדפס
 
מלא בעצמו
מלא בעצמו צילום: צביקה מאיר
 
עודכן 06:33 23/04/2010

כרוב ממולא בנוסח בולגרי, כמו שכרוב ממולא צריך להיות. ממולא בשר בקר, אורז ומבושל ברוטב עגבניות עסיסי

 

חומרים:

ראש כרוב קטן

3 כוסות מים

1 כפית מלח

מיץ מלימון אחד

 

למלית:

200 גרם בשר בקר טחון

שלושת רבעי כוס אורז

1 עגבניה

2 כפות שמן

1 כף מים

1 כפית מלח

 

לרוטב:

3 כפות גדושות רסק עגבניות

4 כפות שמן

1 כפית מלח

 

אופן הכנת הכרוב:

מפרידים בזהירות את עלי הכרוב. חותכים את הגבעול המרכזי של כל עלה.

מבשלים את עלי הכרוב במים רותחים עם מלח ומיץ לימון, למשך כ-3-5 דקות, עד להתרככות. מוציאים ומניחים על משטח העבודה.

 

המלית:

מרסקים את העגבניה ומערבבים יחד את כל חומרי המלית ללא בישול מוקדם.

 

המילוי:

פורשים את עלי הכרוב כאשר החלק השריגי כלפי מעלה.  במרכז כל עלה מניחים כף אחת מהמלית. מקפלים את שני צידי העלה מעל המלית, ומגלגלים מקצה העלה לכיוון הבסיס, עד ליצירת גליל.

 

הבישול:

1.מחממים את חומרי הרוטב בסיר רחב.

2.מסדרים את עלי הכרוב הממולאים בצפיפות בסיר כאשר ה"תפר" מונח על התחתית למניעת פתיחת הגליל בזמן הבישול.

3.מבשלים כשעה בסיר מכוסה, על אש בינונית, עד שגרגרי האורז תפוחים ומוכנים לאכילה.

 

מתוך הספר: סיפור בולגרי מאת ענת אחירון ואורית חמיאל בהוצאת, ידיעות ספרים.

עוד ממולאים:

פלפלים מומלאים קציצות דג >>

בצל, כרוב ופלפל ממולאים >>

ראשי סלרי ממולאים >>

אהרוני עם עגבניות ממולאות >>

חצילים ממולאים אורז >>

מחפשים מתכון?

 
עוד כתבות במדור מתכונים לבשר ועוף
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.