מתכון לעוגת טחינה עם סילאן

 
 
עודכן 13:47 22/04/2010

דודו אוטמזגין מפנק אתכם עם מתכון לעוגת טחינה (חלבה) עסיסית עם נגיעות של סילאן וציפוי של שקדים פרוסים

 
 
 
 
 

מצרכים:

3 ביצים

200 גרם סוכר

180 מי"ל שמנת מתוקה

90 גרם טחינה גולמית

70 מי"ל סילאן

190 גרם קמח

רבע כפית אבקת אפיה

רבע כפית סודה לשתיה

50 גרם שקדים פרוסים

 

אופן הכנה:

1. מקציפים במיקסר את הביצים, הסוכר ו-90 גרם שמנת מתוקה.

2. מניחים בקערה את הטחינה, הסילאן ויתרת השמנת המתוקה, מערבבים ומוסיפים לתערובת המוקצפת, ממשיכים לערבל עם וו ההקצפה.

3. מערבבים את החומרים היבשים ומוסיפים לתערובת, מערבבים תוך כדי ניגוב דפנות קערת המיקסר עד לקבלת תערובת חלקה.

4. מרפדים תבנית אינגלישקייק בנייר אפייה ומוזגים לתוכה את התערובת, מפזרים מעל את השקדים הפרוסים.

5. אופים בתנור שחומם מראש ל 160 מעלות במשך 45 דקות.

 

לא בטוחים כמה זה 190 גרם קמח? בדקו כאן >>

מתכון לכדורי שוקולד עם שערות חלבה >>

טורט מוס שוקולד עם ריבת חלב >>

עוגת פאדג' שוקולד עם מוס שוקולד לבן >>

שני מתכונים לטחינה בטעמים >>

בחזרה לתכנית שף בהפתעה עם ניר צוק >>

 
עוד כתבות במדור שף בהפתעה - הקינוחים של דודו אוטמזגין
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.