מתכון לתבשיל עוף ומנגולד

 
 
עודכן 15:07 22/04/2010

את ה"לחם הערבי" כמו שנהגנו לכנות את החובייזה, מכניסים כעת לתבשיל עם כרעי העוף. אם לא מצאתם בגינה החליפו בעלי מנגולד

 
 
 
 
 

חומרים:

חצי ק"ג עלי חובייזה. אפשר לקטוף מהגינה, אבל אם לא מוצאים אפשר להחליף במנגולד

1 בצל קצוץ דק

250 גרם עדשים שחורים מושרים במים קרים כשעה

שמן זית

1 כוס ציר עוף או מים

חצי ק"ג כרעי תרנגולת ללא עור (מה שקרוי פרגיות)

מלח ים גס

פלפל שחור

מעט זרעוני כמון וזרעוני כוסברה כתושים יחד במכתש עלי

5 שיני שום כתושות

4 כפות שמן זית

2 כפות עראק

 

אופן הכנה:

1.מחממים מחבת עבה, שופכים לתוכה שמן זית, כשהוא חם מוסיפים את הבצל שקצצתם.

2.כשהבצל מאודה היטב מוסיפים את עלי החובייזה והעדשים. מוסיפים מים מינרלים או ציר עוף. מצפים את כרעי העוף בתערובת תבלינים שכתשתם.

3.מחממים מחבת ברזל לסטייקים (או גריל פחמים) וצורבים את הכרעיים 2 דק' מכל צד. מוסיפים מיד לתוך התבשיל ומבשלים יחד כחצי שעה מקסימום. 4.בסוף הבישול מחממים מחבת קטנטונת עם שמן זית, מוסיפים את השום לשמן ומטגנים 20-30 שניות ומוסיפים לתבשיל. בוזקים מלח ומגישים.

 

ארז קומורובסקי עם מתכון לפרגיות עסיסיות >>

פרגיות בדבש תמרים >>

אהרוני עם פרגיות בתנור ותפוחי אדמה >>

 
עוד כתבות במדור ארז בגליל - המתכונים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.