מתכון לעוגת גבינה בכוס

 
עודכן 09:07 29/04/2010

במקום להיאבק עם ג’לטין ולהתפלל מול התנור, מיכל מוזס מכינה עוגות גבינה בכוס (או בספל או בגביע). מקציפים, מקפלים, מסדרים בשכבות ולא חוששים לרגע מקריסה או מהתמוטטות

 
 
 
 
 

יש לי הרבה מתכונים לעוגות גבינה, אבל הפיתוי לקנות עוגה מוכנה באחת הקונדיטוריות החביבות עלי עדיין גדול. כי מה זה להוציא 70 שקל לעומת ההשפלה שאחוש כשאפתח את דלת התנור ואראה עוגה מבוקעת ושקועה? ואם היא לא נסדקה במהלך האפייה, יש סיכוי טוב שבמקרר היא תהפוך לחביתה מתוקה. גם עם העוגות הקרות (ללא האפייה) אין רגע שקט. הן דורשות ג'לטין - חומר עם ריח לא נעים, טעם לוואי ומרקם שהופך לצמיגי עם הזמן.


אנשים כמוני צריכים לנקוט מראש באסטרטגיה של הימנעות. השנה במקום לגרום לעוגת גבינה גדולה לעמוד זקופה, הכנתי עוגות אישיות בספלים, המשמשים קירות ביטחון במסווה של דקורציה. ההכנה קלה יותר (לא צריך אפילו אפייה), הטעם משתבח (כי אין ג'לטין) וההגשה אפילו יותר מושקעת וחגיגית. קבלו אותם - קינוחים רכים, אווריריים ונטולי סטרס.

 

קרם ריקוטה עם תפוחים מקורמלים ופירורי עוגיות חמאה

הצצה לשבועות
הצצה לשבועות צילום: : בועז לביא | סגנון: טליה גון אסיף

הרגע בו התפוחים בקרמל מתערבבים על הלשון עם הקרירות של הריקוטה הוא אושר צרוף. ואז, כשחושבים שהגענו לשיא, מקבלים את הקראנץ' של עוגיות החמאה.

 

חומרים ל-6 מנות:
לתפוחים מקורמלים:
60 מ"ל (1/4 כוס) מים
150 גרם (3/4 כוס) סוכר
1/2 כפית מיץ לימון
1 מקל קינמון
3 תפוחים ירוקים חמצמצים קלופים ופרוסים ל-8 פלחים

לקרם גבינת ריקוטה:
150 גרם גבינת ריקוטה 5% ללא מלח
100 גרם גבינת שמנת 30% שומן
1 מיכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה
50 גרם (1/2 כוס פחות כף שטוחה) אבקת סוכר
1 כפית תמצית וניל איכותית
לפירורי עוגיות חמאה:
100 גרם עוגיות חמאה משובחות מפוררות גס

 

אופן הכנה:

 

1. מכינים תפוחים מקורמלים: מבשלים מים, סוכר, מיץ לימון ומקל קינמון בסיר על להבה בינונית עד לקבלת קרמל (לא מערבבים, רק מנענעים את הסיר, על מנת שלא ייווצרו גבישי סוכר). מוסיפים תפוחים ומבשלים כ-7 דקות ללא כיסוי עד שהתפוחים מזוגגים. מצננים. 
2. מכינים קרם גבינת ריקוטה: מערבבים גבינות בקערה בעזרת כף עץ רק עד שהן מתרככות מעט (בלי שיהפכו לגרגריות).
3. בקערה נפרדת מקציפים שמנת לקצפת רכה. מוסיפים אבקת סוכר ווניל וממשיכים להקציף לקצפת יציבה. מקפלים בהדרגה לתערובת הגבינות עד לקבלת קרם חלק. מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר ל-4 שעות לפחות. 
4. מרכיבים את המנה: מניחים תפוחים מקורמלים בתחתית כוסות הגשה, עליהם מורחים שכבת מוס גבינה ועליה מפזרים פירורי עוגיות. חוזרים על הפעולה ליצירת 3 שכבות נוספות. 
5. מגישים מייד עם רוטב הקרמל שנותר מבישול התפוחים.

 

מאפה ריקוטה וחמוציות >>

עוגת גבינה ניו - יורקית של אהרוני >>

אהרוני עם עוגת ריקוטה ולימון >>

חמישה מתכוני גבינה הודיים >>

עוגת גבינה ותפוחים >>

עוגת גבינה ואגסים >>

בראוניז גבינה ושוקולד >>

 
עוד כתבות במדור שבועות
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.