מתכון לעוגת עקיצת הדבורה

 
שילוב מרקמים מנצח
שילוב מרקמים מנצח צילום: מתוך ערוץ 10
 
עודכן 10:09 29/04/2010

דודו אוטמזגין מכין שכבות של עוגת דבש עסיסית עם ציפוי של שקדים פרוסים במילוי קרם שמנת עשיר

 
 
 
 
 

מצרכים לבצק:

500 גרם קמח

½ כפית מלח

25 גרם שמרים טריים

200 גרם חמאה רכה

½ כוס סוכר

2 ביצים

4 כפות מים

½ כוס חלב

 

מצרכים למילוי:

500 מ"ל שמנת

150 מ"ל חלב

60 גרם סוכר

60 גרם פודינג

- מקציפים את כל החומרים יחד ומעבירים לקירור.

 

אופן הכנת הבצק:

- מערבלים במיקסר עם וו לישה את הביצים, החמאה, הסוכר, החלב והמים.

- מוסיפים את הקמח, המלח והשמרים.

- לשים את הבצק במשך 20 דקות עד שהוא משתחרר מדפנות קערת המקסר.

- מתפיחים את הבצק בטמפ' החדר למשך ½ שעה.

- מכניסים למקרר עטוף בניילון נצמד.

 

מצרכים לציפוי:

100 גרם סוכר

50 גרם דבש

50 גרם חמאה

120 מ"ל שמנת מתוקה

180 גרם שקדים פרוסים

300 גרם בצק שמרים

 

אופן הכנה:

- לוקחים 300 גרם בצק שמרים ומרדדים לעיגול בקוטר של התבנית.

- ממיסים במחבת את השמנת, הדבש, הסוכר והחמאה ומביאים לרתיחה (להגיע לטמפ' של 105 מעלות).

- מחלישים את האש ונותנים לתערובת לבעבע.

- מצמצמים את הנוזל, מוסיפים את השקדים ומקררים.

- מורחים על הבצק את תערובת השקדים בשכבה דקה, מתפיחים ואופים ב- 180 מעלות עד הזהבת השקדים.

- חותכים את העוגה לשניים וממלאים בקרם.

 

מתכון לעוגת טחינה עם סילאן >>

מתכון לעוגת קרם שניט >>

מתכון לבראוניז שוקולד עשיר >>

מתכון לפחזניות במילוי קצפת >>

בחזרה לשף בהפתעה עם ניר צוק >>

 
עוד כתבות במדור שף בהפתעה - הקינוחים של דודו אוטמזגין
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.