מתכון ללחם חצילים וגבינת פטה

 
הפתיעו את המשפחה בשבת
הפתיעו את המשפחה בשבת צילום: מתוך התכנית
 
עודכן 07:57 01/05/2010

לחם מקמח אורגני, עשיר בניחוחות ובעל מרקם נפלא, בתוספת חציל, בזיליקום, שום וגבינת פטה

 
 
 
 
 

חומרים:

800 גר' קמח אורגני מלא

700 גר' קמח אורגני מנופה

30 גר' שמרים טריים

900 מ"ל עד ליטר מים מינרלים

4-5 כוסות קוביות חצילים עם הקליפה. השתמשו בחצילים לא מרים ובלי גרעינים

5-6 כפות שמן זית

חופן עלי בזיליקום קצוצים

250 גר' גבינת פטה כבשים מפוררת גס

1.5 כפות מלח

2 כפות שום כתוש

 

אופן הכנה:

1.מסדרים על מגש אפייה את קוביות החצילים. מטפטפים עליהן שמן זית ובוזקים מעט מלח ים גס. צולים בתנור חם ב- 250 מעלות כ- 20 דק' לערך או עד שיזהיבו. מוציאים ומניחים להתקרר לטמפ' החדר.

2.בינתיים לשים את הבצק ע"י ערבוב הקמחים עם השמרים והוספת המים. לשים היטב למשך 8 דק'. מוסיפים את המלח, קוביות החצילים שקליתם, גבינת הפטה, הבזיליקום והשום. ממשיכים בלישה עד שהבצק מתאחד שנית.

3.מניחים לתפוח כשעתיים בקערה משומנת ומכוסה בניילון.

4.מכדררים היטב לכדור מהודק טוב טוב ומניחים בסלסלה מכוסה בבד מקומח. מתפיחים כשעתיים נוספות או עד שהבצק תפוח. אופים בתנור מחומם מראש לטמפ' של 230 מעלות על אדים כ- 30 דק'. מנמיכים את הטמפ' ל 190 מעלות וממשיכים באפייה עוד כשעה. מצננים על רשת ומגישים.

 

מתכון לפסטה סלק >>

כרובית וברוקולי בבלילת בירה >>

פיצה עם תרד וגבינה בולגרית >>

חלה בתוספת כרישה >>

חצילים בדבש >>

 
עוד כתבות במדור ארז בגליל - המתכונים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.