מתכון למאפינס קוטג' וזיתים

 
להכין, לאהוב, להיסחף
להכין, לאהוב, להיסחף צילום: רונן מנגן
 
עודכן 05:35 05/05/2010

מאפינס נימוחים וקלים להכנה שגם הילדים ישמחו לעשות. היכונו להתמכרות מהירה וחסרת מעצורים

 
 
 
 
 

חומרים ל-8 מאפינס:

1/2 1 כוסות (210 גרם) קמח תופח

1/2 כפית מלח

2 ביצים

250 גרם קוטג' 5%

1/2 שקית (100 גרם) פתיתי גבינה צהובה עמק

1/2 כוס (120 מ"ל) חלב 3%

1/2 חבילה (50 גרם) של חמאה מומסת

1/2 כוס זיתים ירוקים מגולענים וחצויים, מסוננים היטב

לשימון התבנית:

חמאה מומסת

 

אופן הכנה:

1.מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים תבנית שקעים למאפינס.

2. מערבבים קמח ומלח בקערה. טורפים ביצים בקערה נפרדת, מוסיפים גבינות, חלב וחמאה מומסת ומערבבים. יוצקים את תערובת הגבינות על תערובת הקמח, מוסיפים זיתים ומערבבים רק עד לקבלת תערובת אחידה. יוצקים לתבנית שקעים משומנת.

3. אופים כ-25 דקות עד להזהבה.

4. שומרים מחוץ למקרר עד יומיים. לפני ההגשה מומלץ לחמם כמה דקות בתנור בחום של 170 מעלות.

 

באדיבות חוברת המתכונים של "תנובה" לשבועות.

לוח המרת מידות ומשקל >>

 

מתכונים נוספים לשבועות:

פשטידת גבינות ובטטה >>

סלט זוקיני ומוצרלה של אהרוני >>

פסטה עם גבינת פטה >>

סופלה תפוח אדמה וגבינה >>

שבלולי פיצה >>

שטרודל וינאי >>

מחפשים מתכון?

 
עוד כתבות במדור שבועות
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.