תגידו צ'יז: מדריך הגבינות לשבועות

 
תענוג בלבן
תענוג בלבן צילום: יח"צ
 
עודכן 06:10 04/05/2010

איך ניתן לחתוך בקלות גבינת קשקבל? איך תשמרו על טריות הגבינה במקרר? איזו גבינה הכי טעימה בטוסט ומה הכי מומלץ לשים על הפיצה? מדריך הגבינות לשבועות

 
 
 
 
 

חג השבועות חושף אותנו לכמות בלתי סבירה של גבינות שבדרך כלל אנחנו לא בדיוק יודעים מה לעשות איתן. מדריך קצר שיעשה לכם סדר במקרר הגבינות אחת ולתמיד ויברר, איזו גבינה מתאימה לאיזה מאכל? כיצד "מטפלים" בגבינות עשירות ואיזו גבינה מתאימה להגשה עם חטיפים?

 

קצ'קבל (גלעד): 

גבינה המיוצרת מחלב כבשים. נהוג לאכול  אותה טרייה, אך היא גם מתאימה מאד להכנת פשטידות, מאפים ולהקרמת מרקים. את הקצ'קבל ניתן לגרר ולאכול כתוספת לפסטה.

 

טיפים לשימוש בקצ'קבל:

1. על מנת לחתוך גבינת קצ'קבל מומלץ להקפיאה 1/2 שעה לפני החיתוך.

2. נמסה בקלות ולכן מתאימה להכנת רטבים.

3. מתאימה במיוחד לתוספת בפירה תפוחי אדמה.

 
עונת החביצה הגיעה
עונת החביצה הגיעה צילום : יח"צ
 

ברי:

אחת הגבינות הצרפתיות המפורסמות ביותר. מיוצרת מחלב בקר. תוכנה צהבהב, בעלת מרקם רך ועטופה בקליפה לבנה אכילה.

 

טיפים לשימוש בגבינת ברי:

1. יש להגיש גבינה זו בטמפרטורת החדר.

2. מומלץ להגיש גבינה זו לצד אגוזים קלויים בטעם טבעי כקינוח.

3. את הגבינה רצוי לשמור באריזה המקורית עם הנייר המיוחד שבו היא ארוזה, כדי לשמור על טעמה.

  

פקורינו:

גבינה קשה עשויה מחלב כבשים. יכולה לשמש תחליף לפרמזן ומתאימה מאד לגירור על פסטה. מצוינת גם כתוספת למאפים, הקרמת מרקים ולהגשה בכריך או בסלט. מתאימה מאד גם להגשה כחלק מפלטת גבינות.

 

טיפים לשימוש בפקורינו:

1. טעמה טוב יותר כאשר מגררים אותה ישירות על מנת פסטה.

2. הגישו גבינה זו עם יין אדום מסוג קברנה סוביניון או פינו נואר.

3. גוש גבינה שומר על טעמו ומרקמו טוב יותר מאשר גבינה מגוררת.

4. גבינה מגוררת מומלץ לשמור בהקפאה עד לשימוש הבא.

 
טעם החיים
טעם החיים צילום : אילוסטרציה: אימג'בנק/gettyimages
 

קממבר:

גבינה ממוצא צרפתי, המיוצרת מחלב בקר בשיטה מיוחדת המעניקה לה קליפת עובש טעימה ביותר. נהוג להשאירה מחוץ למקרר למספר שעות לפני האכילה כדי לתת לה שהות להבשיל ולהעצים את טעמה המיוחד.

  

טיפים לשימוש בגבינת קממבר:

1. טעמה המיוחד מתחבר להכנת כריכונים מקושטים עם מבחר פירות כפתיח לכל ארוחה.

2. טעמה מתחדד כאשר היא נמסה ולכן שימושית מאד בטוסטים.

3. מומלץ לשמור את הגבינה בנייר המקורי שאיתו היא מגיעה ובקופסה כדי לשמור על איכות הגבינה.

 

צ'דר:

גבינה "צהובה" אנגלית המונה מספר סוגים בהתאם לזמן ההבחלה שלה הנע בין 3 חודשים לשנתיים. צבעה בהיר, עם גוון כתמתם, ובעלת טעם הנע בין עדין לטעם חזק. האנגלים נוהגים לאכול אותה כחטיף לצד הבירה.

 

טיפים לשימוש בצ'דר:

1. גבינה המתאימה להגשה כחטיף עם משקאות חריפים.

2. גבינה שימושית מאד למאפים ופשטידות.

 
שדרגו את הפיצה שלכם
שדרגו את הפיצה שלכם צילום : אילוסטרציה: אימג'בנק/gettyimages
 

מוצרלה: גבינה איטלקית שמקורה בסיציליה, פופולארית מאד להכנת פיצה. למוצרלה, העשויה מחלב בקר, טעם עדין מאד והיא נמסה בחום, אך פרט לפיצה ופסטות שם היא מרכיב חובה, היא טעימה גם כמו שהיא בתוספת עגבניות, שמן זית ואורגנו.

 

טיפים לשימוש במוצרלה:

1. גבינת המוצרלה נמסה בקלות ולכן טובה לשימוש בפיצות, טוסטים ומאפים שונים.

2. הגישו גבינה זו חתוכה לקוביות וטבולה בשמן זית מתובל, כחטיף לפני כל ארוחה.

3. מתאימה להקרמה של מרקים.

 

הטיפים באדיבות חברת "תנובה".

 

בואו למצוא מתכון שיתאים לגבינות שלכם:

לזנייה פטריות וגבינה >>

פסטה במילוי גבינות >>

קיש גבינות ורוזמרין >>

שבלולי פיצה וגבינה >>

מתכון לפיצה ביתית >>

 

 
עוד כתבות במדור שבועות
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.