מתכון לסברינה

 
היישר מהאייטיז - סברינה בגרסה המודרנית
היישר מהאייטיז - סברינה בגרסה המודרנית
 
עודכן 08:57 06/05/2010

נוסטלגיה מתוקה - דודו אוטמזגין מכין את הקינוח האגדי עם הקצפת והדובדבן

 
 
 
 
 

מצרכים לבצק:

500 גרם קמח

100 גרם סוכר

5 ביצים

250 מ"ל מים

10 גרם שמרים יבשים

1/2 כפית מלח

75 גרם חמאה רכה

 

מצרכים לסירופ:

1 כוס סוכר

3 כוסות מים

1/4 תפוז

1/4 לימון

2 כפות מיץ לימון

1/4 כוס רום בהיר

 

מצרכים לקצפת:

250 מ"ל שמנת מתוקה

1/2 1 כפות סוכר

1 כף אינסטנט פודינג

 

אופן הכנת הבצק:

1. שמים במערבל את כל מרכיבי הבצק חוץ מהחמאה, ומערבלים לתערובת אחידה.

2. מוסיפים את החמאה הרכה בהדרגה, תוך כדי פעולת המכשיר, עד שהיא נבלעת בתערובת.

3. מכסים בניילון נצמד ומתפיחים כשעתיים. מערבלים את הבצק לרגע, כך ש"יפול" . מעבירים לשק זילוף.

4. זולפים את הבצק לתבניות, ומשהים כחצי שעה.

5. מחממים תנור מראש לחום בינוני- גבוה (190 מעלות).

6. אופים כ- 10 דקות עד שהסברינה זהובה מעט. מצננים מעט ומוציאים מהתבנית.

 

אופן הכנת הסירופ:

1. שמים בסיר את כל מרכיבי הסירופ, חוץ מהרום. מערבבים מעל להבה בינונית עד שהסוכר נמס לגמרי.

2. מביאים לרתיחה ומבשלים כ- 10 דקות, לקבלת סירופ סמיך מעט. מערבבים פנימה את הרום.

3. כאשר הסירופ על סף רתיחה, מבשלים בו את הסברינה האפויה כ- 3-4 דקות, עד שהיא ספוגה בסירופ.

4. מוציאים ומניחים על מגש.

 

אופן הכנת הקצפת:

1. מקציפים את כל החומרים יחד.

2. מזלפים את הקצפת על הסברינה ומגישים.

 

מתכון לסברינה של פעם >>

אהרוני מכין גרסה משודרגת לסברינה >>

מתכונים לסברינה, שטרודל וינאי ועוגת דובוש >>

לא בטוחים כמה זה 500 גרם קמח? בואו לבדוק >>

 
עוד כתבות במדור שף בהפתעה - הקינוחים של דודו אוטמזגין
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.