מתכון לעוגת בננה הפוכה

 
בננות במקום תפוחים
בננות במקום תפוחים צילום: יח"צ
 
עודכן 09:17 06/05/2010

את התפוחים בטארט הידוע מחליפות בננות המשתכשכות בקרמל טופי משגע. עיגול בצק העלים מתהפך והופך לבסיס אחרי האפייה. חשוב להשתמש במחבת עם ידית מתכת שמתאימה לתנור ושמנת חמוצה לא מאוד מתוקה

 
 
 
 
 

 חומרים למחבת בקוטר 24 ס"מ:

1/2 חבילה (300 גרם) בצק עלים חמאה, מופשרת לפי ההוראות על האריזה

מעט קמח

50 גרם חמאה, חתוכה לקוביות

1/2 כוס (100 גרם) סוכר

1/2 כוס (120 מ"ל) שמנת מתוקה

4 בננות, קלופות וחצויות לאורכן

להגשה:

1 גביע שמנת חמוצה 15%

2 כפות סוכר

 

אופן הכנה: 

1. פורשים את הבצק על משטח מקומח קלות, מרדדים לעלה בעובי 4 מ"מ וקורצים עיגול בקוטר 27 ס"מ. מחוררים בעזרת מזלג, מכסים ומעבירים למקרר לחצי שעה.

2. מחממים תנור ל-200 צ.3. ממיסים חמאה וסוכר במחבת, שמתאימה לתנור, על להבה בינונית (לא מערבבים, רק מנענעים את המחבת). מבשלים עד ליצירת קרמל. מוסיפים בזהירות שמנת מתוקה, מערבבים היטב ומסירים מהלהבה. לא נורא אם נשארים גושים - הם יימסו בתנור.

4. מסדרים בזהירות את חצאי הבננות על הקרמל כשצידן החתוך כלפי המחבת. מניחים את עיגול הבצק על הבננות ודוחסים את שוליו כלפי מטה לדפנות המחבת.

5. אופים כ-25 דקות עד להשחמה. ממתינים 5 דקות ורק אז הופכים את הטארט על צלחת הגשה.

6. מערבבים שמנת חמוצה וסוכר בקערה ומגישים עם הטארט.

 

 המתכון באדיבות מעדנות.

 

לוח המרת מידות ומשקל >>

טארט טאטן תפוחים >>

עוגת שכבות עם בננות וקרמל >>

עוגת בננה ויוגורט >>

גבינת מסקרפונה ופירות אדומים >>

מחפשים מתכון?

 
עוד כתבות במדור שבועות
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.