מתכון לגבינה במעטפת בצק

 
 
עודכן 10:38 06/05/2010

מנת פתיחה מיוחדת שמשלבת טעמים ומרקמים - גבינה רכה עטופה בבצק פריך

 
 
 
 
 

מצרכים:

2-3 גושי סיינט מור טריים (אפשר להשתמש בגושי גבינת עיזים אחרים ובלבד שלא יהיו בעלי טעם וריח חזקים מדיי)

10 עלי זעתר טריים

לבצק:

חצי ק"ג קמח שטיבל

1 ורבע כוסות מים מינרלים

4-5 פלפלי שושקה אדומים קלויים וקלופים

20 גר' שמרים טריים

חצי כף מלח ים גרוס דק

1-1.5 כפיות זירעוני כוסברה

שמן זית למריחה

 

 אופן הכנה:

1. מערבבים את כל חומרי הבצק במערבל חוץ מהמלח והפלפלים הקלויים.

2. קוצצים את הפלפלים דק ומוסיפים לבצק יחד עם המלח.

3. ממשיכים בלישה עוד מס' דק' נוספות עד שהבצק מתאחד ונראה מבריק. מתפיחים כשעה.

4. מחלקים ל-3 כדורים ומתפיחים מתחת לניילון על משטח מקומח כחצי שעה נוספת.

5. פותחים את הכדורים למלבן. מניחים במרכז כל מלבן את גליל גבינת העזים ומפזרים מעליו את עלי הזעתר הקרועים.

6. עוטפים בבצק וסוגרים היטב. בשלב זה אפשר להוסיף מעט דבש מעל הגבינה- זה רק יוסיף לטעם.

7. מורחים את הגלילים בשמן זית ומתפיחים כ 15 דק'.

8. אופים בתנור חם 250 מעלות כ 15-20 דק' או עד שהבצק מוכן.

 

מתכון למאפינס קוטג' עם זיתים >>

מתכון לעוגת גבינה עם שוקולד לבן >>

מתכון לבורקס במילוי גבינות קטיפתי >>

מתכון לפאי גבינות ושוקולד מריר >>

 
עוד כתבות במדור ארז בגליל - המתכונים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.