כל סודות הקיש

 
עושים חג
עושים חג צילום: דן לב | סגנון: טליה גון אסיף
 
עודכן 14:09 06/05/2010

גבינות נהדרות וקלתית טובה הם חלק מהסוד להצלחת הקיש. קבלו שלושה מתכונים מצויינים וגם דרכים להקל על המלאכה

 
 
 
 
 
מוצרלה וצימוקי עגבניות
מוצרלה וצימוקי עגבניות צילום: דן לב | סגנון: טליה גון אסיף

הכוכב של שולחן החג בשלוש גרסאות מפנקות. הסוד הוא בקלתית ובשילוב המוצלח בין גבינה לירק. רק אל תקראו לו פשטידה!

 

קלתית בסיסית לקיש
2 קלתיות בקוטר 24 ס"מ | 10 דק' הכנה | שעה קירור | 15 דק' אפייה

350 גרם (½2 כוסות) קמח
1 כפית סוכר
1/2 כפית מלח
200 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
1 כף חומץ רגיל

1 ביצה


 

אופן הכנה:
1. מעבדים קמח, סוכר, מלח וחמאה במעבד מזון עד לקבלת פירורים דקים. מוסיפים חומץ וביצה ומעבדים לפירורים גסים. אוספים לכדור בצק, עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעה.
2. מחממים תנור ל-180 מעלות.
3. מחלקים את הבצק לשניים ומרדדים כל חלק על משטח מעט מקומח לעיגול בקוטר 27 ס"מ ובעובי 4-3 מ"מ. מרפדים את תחתית ודפנות התבנית ומוציאים בצק עודף. מניחים על הבצק משקולת פאי או שעועית, כדי שלא יתרומם.
4. אופים 10 דקות, מסירים את המשקולת ואופים 
כ-5 דקות נוספות עד שהבצק מתייבש. 
5. שומרים מכוסה במקרר עד 3 ימים או במקפיא 
עד חודש.

 

מקצרים תהליכים:  
אפשר לוותר על הכנת בצק פריך ולהחליפו בבצק עלים או במלאווח. מפשירים את הבצק לפחות 6 שעות במקרר ועד לילה. מרפדים תחתית ודפנות של תבנית קיש משומנת, יוצקים את המלית ואופים. עלי המלאווח זקוקים ל-10 דקות הפשרה.

 

קיש מוצרלה, אמנטל, צימוקי עגבניות, צנוברים ומרווה
כאן העגבניות נותנות את הטון.
קיש בקוטר 24 ס"מ | 5 דק' הכנה | 45 דק' אפייה

1 קלתית אפויה למחצה (ראו מתכון לעיל)
למלית:
150 גרם גבינת אמנטל מגוררת גס
100 גרם גבינת מוצרלה קשה מגוררת גס
1/2 כוס צימוקי עגבניות
4 שיני שום קצוצות
5 עלי מרווה
1/4 כוס צנוברים קלויים
לרויאל:
2 ביצים
120 מ"ל (1/2 כוס) שמנת מתוקה
מלח ופלפל שחור גרוס

 

אופן הכנה:

1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
2. מכינים רויאל: טורפים ביצים עם שמנת בקערה, ממליחים, מפלפלים ומערבבים.
3. מרכיבים את הקיש ואופים: מפזרים גבינות מגוררות, צימוקי עגבניות, שום ומרווה על הקלתית האפויה למחצה, יוצקים את הרויאל ומפזרים צנוברים. 
4. אופים 45-35 דקות עד שהקיש זהוב ויציב. ממתינים כ-10 דקות ורק אז פורסים. 

 
גבינות טובות - קיש טוב
גבינות טובות - קיש טוב צילום: דן לב | סגנון: טליה גון אסיף

קיש ריקוטה, פרמזן, ארטישוק וזיתים שחורים
שילוב טעמים מקורי אך דרמטי, שיכול להיכנס בקלות לקלאסיקה הביתית שלכם.
קיש בקוטר 24 ס"מ | 15 דק' הכנה | 45 דק' אפייה

1 קלתית אפויה למחצה (מתכון לעיל)
למלית:
3 כפות שמן זית
8 תחתיות ארטישוק קפואות, מופשרות
וחתוכות לרבעים
2 שיני שום קצוצות
עלים מגבעול אורגנו אחד
250 גרם גבינת ריקוטה
100 גרם גבינת פקורינו מגוררת
10 זיתי קלמטה או טאסוס מגולענים וחצויים
לרויאל:
2 ביצים
120 מ"ל (1/2 כוס) שמנת מתוקה
מלח ופלפל שחור גרוס

 

אופן הכנה:

1. מכינים את הארטישוקים: מחממים מחבת על להבה בינונית. מוסיפים שמן וארטישוקים ומקפיצים כ-5 דקות עד להזהבה. מסירים מהכיריים, מוסיפים שום ואורגנו ומערבבים. מצננים.
2. מחממים תנור ל-180 מעלות.
3. מכינים רויאל: טורפים ביצים עם שמנת בקערה, ממליחים, מפלפלים ומערבבים.
4. מרכיבים את הקיש ואופים: מורחים גבינת ריקוטה על הקלתית בשכבה אחידה, מסדרים מעל ארטישוקים, יוצקים את הרויאל ומפזרים גבינת פקורינו וזיתים. 
5. אופים 45-35 דקות עד שהקיש זהוב ויציב. ממתינים כ-10 דקות ורק אז פורסים.

 
 
עוד כתבות במדור שבועות
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.