מתכון לקציצות פרסה

 
מהטיגון הישר לתנור
מהטיגון הישר לתנור צילום: אילוסטרציה: 1JLS/flickr.com
 
עודכן 06:29 07/05/2010

קציצות כרישה (פרסה) בנוסח יווני מאת הטבח משה מנטקיו, הבעלים של מסעדת "מונטה קרלו", שהולכות בתום הטיגון מיד לתנור. אל תשכחו לסחוט היטב את הכרישה להצלחת המתכון

 
 
 
 
 

מצרכים:

קילו פרסה (כרישה)

חצי קילו בשר טחון (מומלץ בשר שפונדרה)

3 ביצים

רבע כפית פלפל שחור

רבע כפית מלח

1 כף מרק עוף

לימון

חופן פירורי לחם

 

אופן הכנה:

1.לוקחים קילו פרסה (כרישה), חותכים את הקצוות, שוטפים היטב במים וחותכים לפרוסות לא דקות.

2.בסיר עם מים, מכניסים את הכרישה, מוסיפים רבע כפית מלח עד להרתחה  ומחכים שהכרישה תתרכך.

3.לאחר שהכרישה התרככה, מוציאים, מסננים ולאחר קירור סוחטים היטב ידנית.

4.מוסיפים לכרישה חצי קילו בשר טחון, 3 ביצים, רבע כפית פלפל שחור, חצי כפית מלח, חופן של פירורי לחם, כף מרק עוף ומערבבים הכל היטב.

5.מטגנים את הקציצות בשמן עמוק.

6.לוקחים תבנית קטנה מרובעת עם ליטר מים, מוסיפים כף מרק עוף וחצי לימון סחוט, מכניסים את הקציצות לתבנית, מכסים בנייר כסף את התבנית ומכניסים לבישול בתנור שחומם מראש על 220 מעלות ל- 3/4 שעה.

 

קציצות גבינה לשבועות ברוטב עגבניות >>

קציצות טוניסאיות עם תפוחי אדמה >>

קציצות לחם של אהרוני >>

בשלניות המעוניינות להתארח באולפן ולהביא מתכונים לשבת, מוזמנות לכתוב לדואר התכנית.

 
עוד כתבות במדור המאמות מבשלות
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.