מתכון לפטריות ממולאות גבינת עזים

 
בתוספת סלט ירוק ליד
בתוספת סלט ירוק ליד צילום: דביר אלמוג
 
עודכן 06:00 08/05/2010

פטריות שמפניון עסיסיות מטוגנות וממולאות בגבינת עזים עם סילאן וחרדל דיז'ון, בליווי רוטב פלפלים

 
 
 
 
 

חומרים ל- 6 מנות

600 גרם פטריות שמפיניון

100 גרם חמאה

300 גרם בצל קצוץ

2  שיני שום קצוצות

1/4 כוס פירורי לחם זהוב גס

5 גרם מלח+5 גרם פלפל לבן

200 גרם גבינת שמנת עיזים

2 כפות סילאן (דבש תמרים)

2 כפות חרדל דז"ון חלק  

 

אופן הכנה:

1.מסירים את רגלי הפטריות וקוצצים אותן. מטגנים במחבת עם 100 גרם חמאה, בצל קצוץ ושום. מתבלים במלח ופלפל.

2.מעבירים למעבד מזון, מוסיפים את פירורי הלחם וטוחנים עד לקבלת מרקם משחתי.

3.למילוי: בקערת נירוסטה מערבבים את גבינת העיזים, סילאן וחרדל, מזלפים את הגבינה לתוך בטן הפטרייה ומשטחים.

4.מורחים את משחת פירורי הלחם והפטריות על הפטריות הממולאות ומטגנים בשמן עמוק.

 

לרוטב הפלפלים

1 ק"ג פלפלים

1/2 ק"ג עגבניות שרי

1/4 כוס חומץ

70 גרם פלפל צ'יפוטלה

30 גרם שום

3/4 כוס סוכר חום  

כפית פפריקה מתוקה

 

אופן :הכנה

1.בסיר, מטגנים שום ופלפלים עד לריכוך, מוסיפים את שאר המרכיבים ומבשלים 20 דקות על אש נמוכה.  

2.טוחנים במיקסר עד לקבלת מרקם חלק ומסננים.

 

מיונז-פלפלים

1/2 ק"ג מיונז

200 גרם רוטב פלפלים - מערבבים ביחד

 

אופן הגשה:

3 פטריות מטוגנות משופדות על שיפוד, אותו משעינים על סלט ירוק. מוגש בצלחת לבנה מקושטת בפסי עיטור של רוטב פלפלים ולצידם קערת רוטב עם מיונז-פלפלים.  

 

סלט ירוק להגשה לצד הפטריות:

חופן עלי בייבי, מעט נבטים ומעט גזר מגורר בפומפייה. לערבב עם רוטב ויניגרט:מיץ מחצי לימון, 1/4 כוס שמן זית, קורט מלח וקורט סוכר. 

 

המתכון באדיבות נדב קמפ - שף רשת המסעדות BBB- בורגוס בורגר בר.

 

לזניית פטריות >>

פוקאצ'ה פטריות וגבינת עזים >>

אטריות בצק ברוטב פטריות >>

קיש בצל ופטריות של אהרוני >>

אומלט עם פטריות ובצל >>

מחפשים מתכון?

 
עוד כתבות במדור שבועות
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.