מתכון לקיש ברוקולי וגבינות

 
המנה שתפאר את שולחן החג
המנה שתפאר את שולחן החג צילום: דן לב
 
עודכן 08:30 12/05/2010

שילוב של טעמים וצבעים יוצר קיש מיוחד שמשלב תחתית בצק עם מילוי של ברוקולי, עגבניות שרי וגבינות

 
 
 
 
 

תבנית עגולה בקוטר 21 ס"מ וגובה 3 ס"מ

מצרכים לבצק:

280 גרם קמח

160 גרם חמאה

1 ביצה

1 כף מים

1 קורט מלח

 

מצרכים למילוי:

150 גרם ברוקולי קפוא שהופשר במים חמים (ניתן להכין עם 150 גרם תרד שטוגן במקום הברוקולי)

6 עגבניות שרי

25 גרם בצל מטוגן

30 גרם גבינה בולגרית

 

מצרכים לרוטב רויאל:

23 גרם קמח

130 גרם חלב

200 גרם שמנת מתוקה

1 כף קוטג'

2 ביצים

1 קורט פלפל שחור

1 קורט מלח

1 קורט אגוז מוסקט

2 שיני שום מרוסקים

 

אופן הכנת הבצק:

1. מערבלים במערבל מזון את החמאה והמלח, מוסיפים בהדרגה את הביצה, המים ולבסוף את הקמח.

2. מערבלים כ-4 דקות במהירות נמוכה ומעבירים למהירות בינונית ל-4 דקות נוספות.

3. מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר ל - 4 שעות.

4. מוציאים את הבצק ומרדדים לעיגול בקוטר 27 ס"מ.

5. מניחין בתבנית ומהדקים לבסיס התבנית וצידיה

6. מפזרים מעל את כל מרכיבי המילוי באופן שווה (ברוקולי, בצל, עגבניות שרי וגבינה בולגרית).

 

אופן הכנת רוטב רויאל:

1. מערבלים את כל החומרים, למעט הקמח, במערבל מזון במהירות איטית.

2. מוסיפים בהדרגה, תוך כדי ערבוב, את הקמח, עד לקבלת תערובת אחידה.

3. שופכים מעל הקיש עד לקצה התבנית.

 

אפיית הקיש:

1. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-150 מעלות, ל 50 דקות.

2. מוציאים ומצננים מעט לפני הגשה.

 

המתכון באדיבות רשת רולדין.

 

מתכון למאפה כרובית, ברוקולי וגבינות >>

מתכון לפשטידת תפוחי אדמה וגבינות >>

מתכון לפטריות במילוי גבינות >>

שלושה מתכונים להכנת קיש גבינות >>

מתכון למאפינס קוטג' וזיתים >>

 

 

 
עוד כתבות במדור שבועות
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.