מתכון לדג לוקוס צרוב בתנור

 
 
עודכן 07:51 13/05/2010

מנה מיוחדת לארוחת צהריים - דג לוקוס עסיסי ברוטב אסייתי של תמר הינדי ופלפצ צ'ילי

 
 
 
 
 

מצרכים:

1 לוקוס לבן בינוני במשקל 2 ק"ג

2 כפות תמרהינדי

3 כפות רוטב דגים

5 בצלים ירוקים

2 כפות סוכר דמררה בהיר

חופן עלי נענע טריים

1-2 צ'ילי אדום פרוס דק

4 כפות חמאה מזוקקת

 

אופן הכנה:

1. מנקים היטב את בטן הדג ומכניסים לתוכה את הבצלים הירוקים ועלי הנענע.

2. מערבבים את התמרהינדי עם נוזל הדגים הוייטנאמי והחמאה המזוקקת.

3. מחממים בסיר קטנטן ומוסיפים את סוכר הדמררה הבהיר ומבשלים עד שהסוכר נמס והנוזל מתאחד.

4. מוסיפים את פרוסות הצ'ילי. מורחים את הדג היטב בתערובת התמרהינדי וצולים בתנור מחומם מראש ל 250 מעלות או שצולים על גריל פחמים.

5. הופכים את הדג אחרי 10 דק' ומורחים שוב בתערובת התמרהינדי. ממשיכים בצלייה עוד 10 דק' ומגישים.

 

מתכון לדג סלמון ברוטב סויה ודבש >>

מתכון לפילה דג בס במילוי חציל קלוי >>

מתכון לפילה פורל על מצע של עלי גפן >>

לכל מתכוני הדגים ופירות ים >>

 
עוד כתבות במדור ארז בגליל - המתכונים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.