מתכון ללחמניות עם זרעוני דלעת

 
 
עודכן 07:52 13/05/2010

לחמניות תפוחות ורכות עם זרעוני דלעת ואנשובי שהולכות נהדר עם חמאה או פסטו

 
 
 
 
 

חומרים:

חצי ק"ג קמח שטיבל מנופה

1 צנצנת אנשובי בשמן זית

כף שטוחה פפריקה

חצי כף מלח (בזהירות- בדקו אם האנשובי מלוחים)

25 גר' שמרים טריים

2 כפות שמן זית

1.5 כוס מים מינרלים קרים

כוס זרעוני דלעת

ביצה לציפוי

 

אופן הכנה:

1. לשים במערבל הבצק את הקמח יחד עם המים, השמרים, הפפריקה ושמן הזית מס' דקות על מהירות נמוכה - בינונית עד לקבלת בצק אחיד.

2. מוסיפים את המלח וממשיכים בלישה עוד מס' דקות. מוסיפים פילה אנשובי קצוצים גס ומערבלים עד שהאנשובי מתאחד עם הבצק.

3. מניחים בקערה משומנת בשמן זית להתפחה. מכסים בניילון ומתפיחים כשעה וחצי.

4. מחלקים לכדורים קטנים (25 גר') ומניחים להתפחה על מגש מקומח מכוסה בניילון. מחממים את התנור ל 210 מעלות.

5. מעבירים את הכדורים למגש אפייה עם דף אפייה, מברישים בביצה מדוללת במעט מים וזורים מלמעלה את זירעוני הדלעת.

6. בעזרת האצבעות מוודאים שזירעוני הדלעת יידבקו לבצק.

7. אופים בתנור החם עם אדים כ 10-15 דק' (תלוי בסוג התנור ובטמפ') ועושים מהלחמניות סנדביצ'ים.

 

מתכון ללחמניות שיפון עם אגוזים וצימוקים >>

מתכון לפוקאצ'ה עם ברוקולי >>

מתכון למקלות קרקר עם שומשום >>

לכל מתכוני הלחם והמאפים >>

 

 
עוד כתבות במדור ארז בגליל - המתכונים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.