מתכון לפיצה פטריות וקשקבל

 
ניתן להמיר בגבינה אחרת שברשותכם
ניתן להמיר בגבינה אחרת שברשותכם צילום: דן לב
 
עודכן 09:51 13/05/2010

איך תוותרו על פיצה איכותית בשבועות? ארז קומורובסקי מביא את הגירסה שלו, עם כיסוי של פטריות, גבינת קשקבל ובצל ירוק

 
 
 
 
 

לבצק:


1/2 ק"ג קמח


300 גרם מים קרירים


150 גרם תפוח אדמה, מאודה מקורר ומקולף


3 כפות שמן זית עדין


1 כף מלח שטוחה


1/2 כף גרגירי קצח


25 גרם שמרים טריים


 

לכיסוי הפיצה:
1/2 ק"ג פטריות פורטבלו


1/3 כוס שמן זית


300 גרם גבינת קשקבל כבשים אמיתית, מוגררת גס


1/2 כוס בצל ירוק קצוץ


מלח ים גס


פלפל לבן לפי הטעם


 

 

אופן הכנה:

  • לשים את כל חומרי הבצק יחד, חוץ מהמלח, במשך מספר דקות עד שמתקבל בצק אחיד.
  • מוסיפים את המלח וממשיכים בלישה עוד מספר דקות עד שמתקבל בצק מבריק ואלסטי שמרגיש נעים ומשיי.
  • מניחים לתפוח בקערה משומנת בשמן זית מכוסה בניילון כחצי שעה.
  • "מפילים" את הבצק על ידי לישה קצרה וממשיכים בהתפחה עוד חצי שעה נוספת.
  • חוזרים על ההפלה-התפחה עוד פעמיים נוספות כך שמשך ההתפחה הכולל יהיה כשעתיים.
  • מחלקים לכדורים בגודל אגרוף ומניחים לתפוח על מגש מרופד בקמח ומכוסה בניילון.
  • מחממים את התנור לטמפרטורה מקסימאלית.

בינתיים מתפנים לכיסוי:

  • מנקים את הפטריות בעזרת מגבת נייר (לא תחת זרם מים).
  • קוצצים גס ומטגנים במחבת חמה עם שמן זית 2-3 דקות.
  • מוסיפים את השום וממשיכים בטיגון כדקה נוספת.
  • מורידים מהאש ומעבירים לקערה. מניחים להתקרר לטמפרטורת החדר.
  • פותחים את כדורי הפיצה לעיגולים דקיקים ומניחים על נייר אפייה מקומח.
  • מפזרים מעל את הפטריות המוקפצות, בוזקים מלח ופלפל ומפזרים בצל ירוק וגבינת הקשקבל ומכניסים לתנור החם.
  • אופים כמספר דקות או עד שהבצק נהיה קריספי וזהוב.
  • מגישים מיד.

 
 
 
עוד כתבות במדור שבועות
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.