לחמניות שום לצד מרק ברוקולי

 
גם ביום חמים
גם ביום חמים צילום: רונן מנגן
 
עודכן 09:20 16/05/2010

מנת מרק מושלמת כוללת לחם שום לצידה - כאן בגרסה אישית של לחמניות קלויות עם חמאת שום פרמזן

 
 
 
 
 

חומרים ל-8-6 מנות:

1/2 חבילה (50 גרם) חמאה

2 בצלים בינוניים קלופים וקצוצים גס או 1/2 1 כוסות בצל קצוץ קפוא (סנפרוסט)

1 שקית (800 גרם) ברוקולי קפוא 

5 כוסות (1.2 ליטר) מים מינרלים או מסוננים

מלח ופלפל שחור גרוס

1 מיכל (250 מ"ל) שמנת לבישול 15% או 10% מופחתת שומן 

להגשה:

1 גביע (200 גרם) "שמנת 15%

 

ללחם שום ופרמזן:

6 לחמניות קטנות

1 חבילת (100 גרם) חמאה בטמפ' החדר

1 שן שום כתושה

1/2 שקית (50 גרם) פתיתי פרמזן 

2 כפות בזיליקום קצוץ

 

אופן הכנה:

 

1. מכינים את המרק: ממיסים חמאה בסיר על להבה בינונית, מוסיפים בצל ומאדים כ-5 דקות, עד שהבצל רך.

2. מוסיפים ברוקולי ומים, ממליחים, מפלפלים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה, מכסים את הסיר ומבשלים כרבע שעה, עד שהברוקולי מתרכך.

3. מוסיפים שמנת, מביאים לסף רתיחה ומסירים מהלהבה. טוחנים את המרק במעבד מזון או עם מוט ריסוק חשמלי למרקם חלק.

4. מכינים את לחם השום: מחממים תנור ל-200 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

5. מערבבים חמאה, שום, פתיתי פרמזן ובזיליקום בקערה. חורצים את הלחמניות או הלחם כך שנוצרות פרוסות המחוברות בתחתית. מורחים בין הפרוסות בחמאת שום ופרמזן (אם אתם מתקשים במריחה אפשר לחמם את החמאה כמה שניות במיקרוגל).

6. אופים 15-10 דקות, עד להזהבה.

7. מגישים: יוצקים את המרק לקערות, מוסיפים כפית שמנת לכל מנה ומגישים עם לחמניות השום.

 

מתכון לניוקי ברוטב שמנת >>

פסטה בגיבנת עיזים >>

מקרוני אנד צ'יז >>

לזניית פטריות וגבינות >>

פסטה עם כדורי בשר >>

מחפשים מתכון?

 

המתכון באדיבות חברת "תנובה".

 
עוד כתבות במדור שבועות
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.