הקסם של נהריה. ביקורת מסעדה

 
שומרת על האותנטיות. מסעדת הפינגווין
שומרת על האותנטיות. מסעדת הפינגווין
 
עודכן 09:34 18/05/2010

ביקור במסעדת "פינגווין" המיתולוגית לוקח את דלית קלמר למחוזות הנוסטלגיה והזכרונות של העיר הצפונית

 
 
 
 
 
בזמן המצור. מסעדת הפינגווין בשנותיה הראשונות
בזמן המצור. מסעדת הפינגווין בשנותיה הראשונות צילום: אוסף פרטי

נהריה זכורה לי כמקום לא כל כך סימפטי. עוד מהיותי ילדה נהגנו אני ומשפחתי לנסוע בשבתות לטייל בנהריה ובזכרוני נחקק מראה הכבישים הרעועים, הבתים הישנים, כרכרות עץ עם סוסים ובמיוחד ריח הטחב המיתולוגי העולה מנהר הגעתון. אבא שלי נהג לגונן על העיר לאור התלונות שעלו וטען ש"לנהריה יש את הקסם של נהריה". מאז, עברו לא מעט שנים ומספרים שנהריה עברה שינוי והתחדשה בבניינים חדשים ובטיילת מפוארת לאורך החוף. לכן, מובן איפוא מדוע ציפיתי בקוצר רוח לבדוק האם כל אלו מתעלים על הזכרון הפסימי שלי.

 

קצת התאכזבתי, נכון שיש בניינים חדשים והטיילת מלאה בגלידריות, אבל ברגע שראשי ביצבץ החוצה מהאוטו, מבחינתי זאת הייתה בדיוק אותה נהריה, עם האורות המנצנצים לאורך הרחוב, הכרכרות והריח של הגעתון. רק שהפעם, כבר לא בתור ילדה, הרגשתי באוירה של עיר בירה אירופאית.

 
לחמניות ביתיות לצד מטבלים
לחמניות ביתיות לצד מטבלים צילום: ליאור גלייכמן

דור רביעי במסעדה

כמו שנהריה שמרה על האותנטיות כך גם מסעדת הדגל שלה "הפינגווין" שחוגגת 70 שנה ונמצאת בדיוק באותו המקום שהייתה כל השנים עם אותו השם ואותם הבעלים. כבר דור רביעי של משפחת אופנהיימר ואין אחד שתשאל אותו על מסעדת הפינגווין ולא יגיב באנחת נוסטלגיה תוך כדי זכרון משנות ה-60וה-80 כשהפינגווין היה מקום בילוי מרכזי ואיך נהגו לפזז בו "עד 12 בלילה!" (פעם זה היה מאוחר).

 

ערב שישי. זאת הפעם הראשונה שלי בפינגווין, הפעם בשנות האלפיים. לא פיזזנו אבל כן פתחנו את הארוחה בקרפצ'יו חציל על מצע טחינה ומרק בצל שהגיע יחד עם גבינת פרמזן וקרוטונים. עוד לפני ששמנו לב התמלא השולחן בסלט כרוב, סלט ירוק, לחמניות ביתיות טעימות במיוחד ומטבלים כנשנוש ראשוני.

 
השניצלם המיתולוגי של הפינגווין
השניצלם המיתולוגי של הפינגווין צילום: ליאור גלייכמן

השניצל המפורסם

לאחר שחיממנו את הבטן התקדמנו לעיקריות. הבחירה לא הייתה קלה הודות לתפריט המגוון שיש למקום להציע (מטוסטים, פסטות ועד בשרים ודגים) אך עם זאת הידהדו באוזנינו שמועות על "שניצל הפינגווין" המפורסם (45 ש"ח) שעבר מדור לדור עוד מ- 1940 ומוגש בליווי פירה (אפשר גם אורז או צ'יפס). לצד השניצל המיתולוגי הזמנו סינטה צרובה על הגריל על מצע בצל מטוגן (64 ש"ח). כמו שהובטח לנו, שותפי צ' אישר חד משמעית וטען שזה "השניצל הכי טעים שהוא אכל בחייו" (חשוב לציין שלא כל יום הוא יוצא בהצהרה כזאת). השניצל היה דק דק, ענק בצורה יוצאת דופן, עם ציפוי פריך וקראנצ'י. לעומת זאת, הסינטה הייתה מנה פחות מוצלחת, אך הייתה גדולה עשירה ומשתלמת - בכל זאת לא מדובר כאן במסעדת גורמה עם מנות קטנטנות ומחירים מופקעים.

 
 
פינגווין של 1940
פינגווין של 1940 צילום: אוסף פרטי

קיבת הקינוחים לא יודעת שובע

לקינוח הזמנו פאי אגוזים חם שהגיע עם גלידת וניל וקצפת ולצידו את ה"שרי פינגווין" - כדור גלידה וניל, פירות יער חמים וקצפת.לפני כל אלה עוד נלקחנו לתצפית על ויטרינת העוגות והקינוחים שנמצאת ממש בכניסה למסעדה, מזל שישבנו רחוק ממנה, אחרת קיבת הקינוחים שלי לא הייתה יודעת שובע לעולם.

 

לפני שעזבנו את המסעדה העפתי מבט על חלק מתמונות שחור לבן המציפות את קירות המסעדה, מימיה הראשונים של הפינגווין. לא יכולתי שלא לשים לב לדמות מסויימת שבלטה באחת התמונות ונראתה בדיוק כמו בעלי המסעדה היום עם אותם פנים, אותו שיער ואותה פוזה מארחת עם נסיון של 70 שנה, על אותו הרחוב הראשי של נהריה כי כמו שאבא שלי אומר "לנהריה יש את הקסם של נהריה".

 

סיפורו של מקום 

לרגל חגיגות ה-70 למסעדה, יצא לאור ספר שמאגד תמונות וסיפורים המשקפים את הסיפור הציוני לצד סיפורה האישי של משפחת "אופנהיימר" המייסדת. מאחורי הספר עומדת מיכל אופנהיימר, מייסדת הוצאת "ביחד" שהחלה בכתיבת הספר לרגל יום ההולדת ה-60 של בעלי המסעדה. במשך שלושה חודשים שוטטה בכל פינה בנהריה, חיפשה חומרים חבויים, אספה עדויות וראיינה את הלקוחות הוותיקים והחדשים במקום. עם חגיגות 70 שנה ל"פינגוין" החליטה משפחת אופנהיימר לציין את האירוע בהוצאה מסודרת של הספר. את הספר ניתן לרכוש בחנות הספרים ב"פינגוין" נהריה - 65 ₪.

 

פינגווין

שדרות הגעתון 31, נהריה.

04-9928855, 04-9920027.

 

צרפתיה חמה מחכה לכם. ביקורת על אורנה בר מאפה בכפר סבא >>

קונצרט טעמים. ביקורת על נסט בר בתל אביב >>

כבוד למגזר. ביקורת על מסעדת סהרה בכפר תבור >>

לו הייתי רוטשילד. ביקורת על מסעדת רוטשילד קיטשן בתל אביב >>

 

 

בדירוג שלנו: 4 כובעים מתוך חמישה

 
עוד כתבות במדור ביקורת מסעדות
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.