מתכון לפיצה אנטיפסטי

 
ככה מקבלים את שבועות
ככה מקבלים את שבועות צילום: יעקב הררי
 
עודכן 07:39 19/05/2010

הפתיעו את האורחים בשבועות עם פיצה בתוספת אנטיפסטי והכל בתבנית פיירקס

 
 
 
 
 

תבנית: תבנית פאי של פיירקס בגודל 28 (5-8 פיצות- תלוי בעובי שרוצים)

 

חומרים:

5 כוסות קמח

6 כפות שמן זית

2 כוסות מים

2 כפות מלח

2 כפות סוכר/או 2 כפות דבש

חבילה שמרית

 

אופן הכנת הבצק:

1. מערבבים בקערה את המלח, חבילה שמרית, הקמח והסוכר יחד.  

2. לאחר מכן מוסיפים לקערה את השמן תוך כדי ערבוב. תוך כדי ערבוב מוסיפים מים עד לקבלת בצק אחיד ולא דביק.

3 מתפיחים את הבצק בקערה כשעתיים-שלוש ומכסים במגבת לחה במקום חמים,ואחר מכן מכדררים את הבצק לכדורים (5-8 כדורים) לפי מידת העובי המועדפת. 

4. מרדדים כל כדור וממנו עושים את הבצק לפיצה. בזמן הרידוד מסובבים את הבצק והופכים אותו כדי לקבל רידוד אחיד.

 

רכיבים לרוטב עגבניות:

10 יח' עגבניות תמר

1 בצל

2 כפות שמן זית

5 שיני שום

עשבי תיבול: בזיליקום, אורגנו, פטרוזיליה

מלח ופלפל לפי הטעם

4 כפות סוכר

 

אופן הכנת רוטב העגבניות:

1.מקלפים את הבצל וקוצצים. מטגנים את הבצל ומוסיפים את השום.

2.חולטים את העגבניות במים רותחים, מסירים את הקליפה וחותכים לקוביות. מוסיפים את העגבניות לסיר ומערבבים היטב.

3.מוסיפים את התבלינים. מנמיכים את הלהבה ומבשלים במשך 20 דק' לערך. לאחר קירור טוחנים הכול בבלנדר.

 

רכיבים לתוספות על הפיצה:

250 גר' גבינת גאודה

250 גר' גבינת מוצרלה מגורדת

ירקות אנטיפאסטי:חצילים, פלפל קלוי, כרובית, זוקיני ובטטה

 

אופן הכנת ירקות האנטיפסטי:

1.פורסים את הירקות דק ומורחים בשמן זית, מתבלים עם מלח, פלפל וטימין.

2.קולים בתנור בטמפ' של 250 מעלות כעשר דקות.

 

אופן הכנת הפיצה:

1.משמנים תבנית פיירקס עגולה, מניחים בפנים את הבצק המרודד, מורחים עליו את רוטב העגבניות, מניחים מעל את ירקות האנטיפסטי שקלינו בתנור, ומעל מפזרים גבינת גאודה וגבינת מוצרלה מגורדת לפי הטעם.

2.אופים בתנור ב-200 מעלות כעשר דקות.

 

באדיבות מאיה לביא, שפית מסעדת "גוסטו".

בואו להכין פיצה ביתית >>

פוקאצ'ה פטריות וגבינת עזים >>

פוקאצ'ה עם ברוקולי וזוקיני >>

מתכון לפיצות קטנות לילדים >>  

 
עוד כתבות במדור שבועות
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.