מתכון למרק עגל

 
שקדי מרק גדולים במיוחד
שקדי מרק גדולים במיוחד צילום: מתוך התכנית
 
עודכן 06:36 22/05/2010

מרק חגיגי של עגל בליווי בצלים, כרישה, שום וסלרי עם שקדי מרק גדולים תוצרת בית

 
 
 
 
 

חומרים:

למרק:

2.5-3 ק"ג עצמות רגל עגל

3-4 בצלים חתוכים לרבעים

3-4 כרישות חתוכות לרבעים (כולל החלק הירוק)

3 שיני שום

1-2 ענף סלרי

מלח ים גס

פלפל שחור

מים מינרלים לבישול המרק

 

לשקדי המרק :

1/2 כוס קמח מנופה

1/2 כוס קמח חומוס

1 ביצה + 1 חלבון

1 כפית כורכום

1 כפית מלח

שמן תירס לטיגון

 

אופן הכנה:

1.צולים את העצמות כחצי שעה בתנור חם ב- 250 מעלות עד שישחימו. מניחים את העצמות הצלויות והירקות בסיר גדול. מבשלים במים מינרלים עם  כ- 3 שעות על אש קטנה או עד שהמרק טעים לכם.

2.מסננים את המרק ומוציאים את מח העצמות מהעצמות. מתבלים במלח. מניחים בתחתית כל צלחת מרק מעט מח עצם ויוצקים את המרק מלמעלה. מפזרים בנדיבות את שקדי המרק שהכנתם ופלפל שחור.

 

להכנת שקדי המרק:

1.מערבבים את כל החומרים לבצק קשה יחסית. מרדדים מיד לדף דק על משטח מקומח.

2.חותכים בעזרת סכין גדולה לריבועים קטנים. מחממים שמן תירס בסיר קטן לטיגון ומטגנים עד שריבועי הבצק הופכים להיות קריספים וזהובים. משתמשים בהם מוקדם ככל שניתן קרוב למועד ההכנה. 

 

חזה עוף עם אפונה וכרישה >>

הלחמניות של ארז קומורובסקי >>

חביתה עם עלי סלק ושומר >>

תבשיל עוף ומנגולד >>

עוף בדבש וצ'ילי >>

פירה של שורש סלרי >>

מחפשים מתכון? 

 
עוד כתבות במדור ארז בגליל - המתכונים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.