ניחוחות מתוקים

 
עודכן 19:22 22/05/2010

פותחים שבוע עם שתי עוגות נפלאות שהולכות נהדר לצד הקפה של הבוקר - עוגת שמרים רכה במילוי שוקולד ועוגה בחושה עם אגסים

 
 
 
 
 
רכה, נימוחה ומלאה בשוקולד
רכה, נימוחה ומלאה בשוקולד צילום: דן לב | סגנון: דלית רוסו

בבקה שוקולד

עוגת השמרים הזו כבר מזמן הפכה למיתוס בכל בית יהודי אמריקאי, ואפילו קיבלה פרק בסיינפלד (ובצדק). מתקבלת כאן עוגה רכה ונימוחה במיוחד, בזכות הבצק העשיר בנוזלים (מזכיר במרקמו עוגה בחושה, אבל אל חשש, הוא מסתדר בהתפחה). עוד הפתעות: מלית עשירה מאוד של שוקולד וקינמון וציפוי קראנצ'י של שטרויזל.

 

2 תבניות אינגליש קייק

 

חומרים לבצק:
20 גרם שמרים טריים
190 מ"ל (3/4 כוס + כף) מים פושרים
80 גרם (1/3 כוס + כף) סוכר
1 ביצה + 1 חלמון
420 גרם (3 כוסות) קמח
1/2 כפית מלח
125 גרם חמאה בטמפ' החדר חתוכה לקוביות
חומרים למלית שוקולד-קינמון:
500 גרם שוקולד מריר קצוץ גס
100 גרם (1/2 כוס) סוכר
1 כף קינמון
90 גרם חמאה בטמפ' החדר חתוכה לקוביות

חומרים לשטרויזל:
170 גרם (½1 כוסות פחות כף) אבקת סוכר
90 גרם (2/3 כוס) קמח
90 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות קטנות
להברשה:
1 ביצה
1 כף שמנת מתוקה או חלב

 

אופן הכנה:

מכינים את הבצק: מערבבים שמרים, מים וכף סוכר בקערה ומשהים 5 דקות. 
- מערבלים את תערובת השמרים עם יתרת הסוכר, ביצה וחלמון במיקסר עם וו לישה כ-3 דקות. מוסיפים קמח ומלח וממשיכים ללוש עד שהקמח נבלע בתערובת. מוסיפים חמאה בהדרגה ותוך כדי לישה ב-4-3 מחזורים. בכל פעם ממתינים עד שהחמאה נבלעת בבצק. אחרי התוספת האחרונה של החמאה לשים כ-10 דקות נוספות עד לקבלת בצק רך ודביק. 
- מניחים בקערה משומנת, מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעה (הבצק שמתקבל מאוד נוזלי יחסית לבצק שמרים וזה בסדר. לאחר מנוחה במקרר הוא מתייצב וקל לעבוד איתו).
- בינתיים מכינים את המלית: ממיסים שוקולד מריר, סוכר וקינמון על אמבט מים חמים (ביין מארי) ומערבבים היטב למשחה חלקה. מסירים מהכיריים, מוסיפים חמאה ומערבבים עד שנבלעת בתערובת. 
- מכינים שטרויזל: מניחים את החומרים בקערה ומערבבים בידיים רק עד לקבלת פירורים. שומרים בכלי אטום במקפיא עד השימוש.
- מחממים תנור ל-175 מעלות ומשמנים תבניות. 
- מרכיבים את העוגה ואופים: מקמחים משטח עבודה. מחלקים את הבצק לשניים. מרדדים חצי מהבצק למלבן בגודל 25×40 ס"מ. מורחים שכבה נדיבה ואחידה של מלית ומגלגלים לגליל ארוך. מקפלים את הגליל לשני חלקים שווים, כך שתיווצר צורה של פרסה, ומלפפים לצמה. מניחים בתבנית. חוזרים על הפעולה עם שאר הבצק. 
- טורפים ביצה עם כף שמנת או חלב, מברישים את העוגות ומפזרים את השטרויזל (אין צורך בהתפחה נוספת). 
- אופים כ-40 דקות עד להזהבה.

 
הפתעה מתוקה לצד הקפה
הפתעה מתוקה לצד הקפה צילום: דן לב | סגנון: דלית רוסו

עוגה בחושה עם קרם וניל ואגסים ביין אדום

בחושה קצת אחרת: בתוך העוגה מסתתרת שכבה של קרם וניל, שמתגלה רק אחרי שפורסים את העוגה. האגסים המבושלים מוסיפים עסיסיות וצבע. את הקרם והאגסים מכינים יום קודם. 

2 תבניות אינגליש קייק באורך 30 ס"מ.


חומרים לקרם וניל:

2 חלמונים + 1 חלבון
3 כפות סוכר
20 גרם (2 כפות שטוחות) קורנפלור
300 מ"ל (¼1 כוסות) חלב
1/4 מקל וניל חצוי או 1 כפית תמצית וניל
חומרים לאגסים ביין אדום:
4 אגסים ירוקים קשים, קלופים וחתוכים לשמיניות
375 מ"ל (½1 כוסות + כף) יין אדום יבש
100 גרם (1/2 כוס) סוכר
1 תרמיל הל מעוך
1 פלפל אנגלי שלם
1/2 מקל וניל חצוי לאורכו
חומרים לעוגה:
550 גרם (¾2 כוסות) סוכר
300 גרם חמאה בטמפ' החדר חתוכה לקוביות
8 ביצים מופרדות
גרגרים מ-1/2 מקל וניל או 2 כפיות תמצית וניל
120 מ"ל (1/2 כוס) חלב
400 גרם (3 כוסות פחות 2 כפות) קמח
2 כפיות אבקת אפייה
חומרים לשטרויזל:
150 גרם (3/4 כוס) סוכר
100 גרם (2/3 כוס + כף) קמח
90 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות קטנות

 

אופן הכנה: 

מכינים קרם וניל: טורפים חלמונים, חלבון, כף סוכר וקורנפלור עד לקבלת תערובת אחידה.
- מביאים לרתיחה חלב, וניל ואת יתרת הסוכר. יוצקים כ-1/3 מתערובת החלב לתערובת החלמונים (השוואת טמפ'), מערבבים ומסננים את התערובת חזרה לסיר. מבשלים על להבה נמוכה כ-2 דקות תוך כדי בחישה עד שהתערובת מסמיכה. 
- מוציאים את מקל הווניל, מעבירים לקערה נקייה ומכסים את פני הקרם בניילון נצמד. מעבירים למקרר ללילה.
מכינים אגסים ביין אדום: מניחים את כל החומרים בסיר ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ-15 דקות עד שהאגסים רכים. מעבירים למקרר ללילה. אפשר לסנן את הרוטב ולבשל אותו עד שמצטמצם בחצי ומסמיך. שומרים בכלי אטום במקרר. 
- מכינים את העוגה: מקציפים 2 כוסות סוכר וחמאה במיקסר לתערובת קרמית. מוסיפים חלמונים ווניל עד שנבלעים בתערובת. יוצקים חלב בהדרגה וממשיכים להקציף עד לקבלת מסה אוורירית ובהירה. מעבירים לקערה נקייה ומשהים בצד. 
- בקערה נפרדת מקציפים חלבונים ואת יתרת הסוכר (3/4 כוס) לקצף יציב. מקפלים את החלבונים לתערובת החמאה. מוסיפים קמח ואבקת אפייה ומערבבים לתערובת אחידה וחלקה. 
- מכינים שטרויזל: מניחים את חומרי השטרויזל בקערה ומערבבים בידיים רק עד לקבלת פירורים. שומרים בכלי אטום במקפיא עד השימוש.
- מחממים תנור ל-175 מעלות ומשמנים שתי תבניות.
מרכיבים את העוגה ואופים: יוצקים את תערובת העוגה עד מחצית גובה התבניות ומזלפים פס בעובי 5 ס"מ של קרם וניל במרכז בלי שייגע בדופן התבנית. יוצקים את יתרת התערובת על הקרם. מסדרים את האגסים בעמידה, כך שהם יבלטו מעט, ומפזרים שטרויזל. 
- אופים כ-45 דקות עד שהעוגה יציבה למגע.  
- מצננים היטב ורק אז מחלצים מהתבנית. שומרים במקרר עד 3 ימים. מגישים בטמפ' החדר.

 

המתכונים מתוך פרוייקט "מערוך הזהב" של "על השולחן".

 

מחפשים מתכונים נוספים לעוגות? נסו את אלה:

מתכון לעוגת טריקולד עם מוס שוקולד מריר, חלב ולבן >>

מתכון לקוגלהוף שוקולד מהמטבח ההונגרי >>

מתכון לעוגת שוקולד מושחתת של קרין גורן >>

מתכון לעוגת טחינה עם סילאן >>

מתכון לקרם שניט עם קרם שמנת בניחוח וניל >>

לכל מתכוני העוגות והעוגיות >>

 
עוד כתבות במדור מתוקים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.