מתכון לכרובית אפויה בתנור

 
בשיא המהירות
בשיא המהירות צילום: אילוסטרציה: flickr.com
 
עודכן 09:11 24/05/2010

מה שכיף בכרובית הוא ההתעסקות המינימלית המניבה מקסימום תוצאה. היא תהיה טעימה בבישול, טיגון או אפייה וגם הילדים לא יוכלו לסרב לה. והפעם בתנור ברוטב שום ולימון

 
 
 
 
 

חומרים ל-10-8 מנות:

1 כרובית גדולה או 2 קטנות מפורקות לפרחים
1/4 כוס שמן זית
1 ראש שום
מלח גס


לרוטב:
2 כפות שמן זית
מיץ וקליפה מלימון אחד
1 כפית חרדל דיז'ון
2 כפות נענע קצוצה
מלח ופלפל שחור טחון טרי

 

אופן הכנה: 
1. מחממים תנור ל-200 מעלות. 
2. מניחים את פרחי הכרובית בתבנית מרופדת בנייר אפייה. מטפטפים מעל מעט שמן זית, מוסיפים שיני שום חבוטות קלות, אך לא קלופות, מפזרים מלח גס ואופים כ-20 דקות. מדי פעם מערבבים, עד שהכרובית נחרכת מעט מכל צדדיה, אך נשארת פריכה. 
3. מערבבים את חומרי הרוטב ומוסיפים מחצית מכמות השום האפוי. 
4. לפני ההגשה מערבבים את הרוטב עם פרחי הכרובית.

 

מאפה כרובית עם גבינות >>

תבשיל כרובית עם ברוקולי, פרמזן ופירורי לחם >>

קציצות עוף עם כרובית >>

ירקות שורש צלויים של אהרוני >>

כבדי עוף עם כרוביות צלויות >>

כרובית צלויה >>

מחפשים מתכון?

 
עוד כתבות במדור מתכונים לתוספות
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.