מתכון לכדורי אורז מטוגנים

 
כדורים של שמחה
כדורים של שמחה צילום: יח"צ
 
עודכן 09:38 26/05/2010

ניתן להגיש כמתאבנים או כארוחת ערב של ממש לילדים עם כל מילוי שרק תחשקו. אנחנו ממליצים על מילוי הכדורים בפסטו עם טבילה בטחינה עדינה

 
 
 
 
 

חומרים ל- 30 כדורים:

חצי ק"ג אורז עגול

600 מ"ל מים

4 כפות פתיתי מוצרלה

ענף טימין קצוץ

ירקות קלויים בתנור או על האש קצוצים (פלפל, חציל)

2 שיני שום קצוצות

רבע כוס שמן זית

כפית מלח

קורט פלפל שחור גרוס

צנצנת רוטב פסטו או פסטו בהכנה ביתית

4 ביצים

שמן לטיגון

200 גרם פירורי לחם זהובים או פנקו (פירורי לחם יפני)

 

לטחינה:

4 כפות טחינה גולמית

1 כף דבש

חצי כפית מלח

כפית סומק

רבע כוס מים

 

אופן הכנה:

1.שוטפים היטב את האורז ומבשלים עם המים בסיר במשך 8 דקות על להבה גבוהה. ממשיכים בבישול האורז במשך 9 דקות על להבה נמוכה (אין בעיה אם חלק מהאורז נדבק לסיר).

2.מורידים מהאש ומעבירים לקערה. מוסיפים את כל חומרי הגלם למעט רוטב פסטו, ביצים ופירורי הלחם.

 

הכנת כדורי האורז:

1.משמנים את הידיים לפני. לוקחים מתערובת האורז ומכינים כדור (50 - 70 גר' מתערובת האורז). במרכז הכדור יוצרים גומה וממלאים אותה ברוטב פסטו. סוגרים את הכדור ומגלגלים בעדינות. מניחים את הכדור בצד ומכינים כדורים משאר התערובת.

2.בקערה נפרדת מכינים ביצים טרופות ולצידן צלחת עם פירורי לחם.

3.טובלים את הכדורים בביצה, מצפים בפירורי לחם ומטגנים עד להזהבה.

 

הכנת הטחינה:

מערבבים בקערה את טחינה גולמית, דבש, מלח וסומק ומוסיפים מים תוך כדי ערבוב. (חשוב לזכור! טחינה מכינים עם מים קרים).

 

הגשה:

בצלחת עמוקה שמים מעט טחינה ומעליה מסדרים בערימה את כדורי האורז. מקשטים עם מעט טחינה מעל ומגישים.

 

המתכון באדיבות השף סהר רפאל ל"פרסקו", חצבה.

 

מתכון לאורז הודי עשיר >>

ריזוטו בנוסח איטלקי >>

אורז עם גזר >>

אורז בתוספת בשר בקר >>

מתכון לפילאף בוכרי >>

קציצות בשר ואורז >>

מחפשים מתכון?

 
עוד כתבות במדור לפי מזג האוויר
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.