עוגת שקדים עשירה

 
הקסם מאחורי עוגת הספוג הטריפוליטאית
הקסם מאחורי עוגת הספוג הטריפוליטאית צילום: דניאל לילה | סגנון: טליה גון אסיף
 
עודכן 10:52 27/05/2010

הטריפוליטאים שומרים את סוד הצלחת עוגה הספוג, בוקה די דאמה, בחדרי חדרים. כעת הגיע הזמן לשחרר את כל הטוב הזה לעולם

 
 
 
 
 

לטריפוליטאים ולתוניסאים יש עוגת ספוג סודית ורכה, שנקראת "בוקה די דאמה" (פה הגברת). יש לה טעם של שקדים וריח נפלא של פריחת הדרים.

הבקשה: מה סוד העוגה שאיש אינו מצליח לשחזר?
לתיבת הזכרונות הגיעו ארבע בקשות ל"בוקה די דאמה". אחת סיפרה ש"שנים אני מחפשת מתכון לעוגה הזו - עוגת שקדים גבוהה ועשירה בצבע צהוב. מכרו אותה בעבר בנתניה ועדיין מוכרים, אבל זה רק דומה, לא הדבר האמיתי. זו העוגה הכי טעימה שיש." אחרים טענו ש"ניסינו כמה מתכונים, אך אף אחד לא יצא דומה למקור." 


הפתרון: קונים לול
ה"בוקה די דאמה" הגיעה לצפון אפריקה עם יהודי איטליה, ומשמעות שמה הוא "פה הגברת". ובאמת, כל ביס הוא כמו נשיקה רכה ועדינה. סוד העוגה וצבעה הוא בהרבה שקדים טחונים, כמויות לא הגיוניות של חלמונים ומינון זעום של קמח.


בוקה די דאמה
ניסינו המון גרסאות של העוגה הזו, אבל את הטובה ביותר מצאנו ב"ספר הבישול היהודי" המופתי של קלודיה רודן, והיא מובאת כאן בשינויים קלים. בזכות החלמונים הרבים העוגה עוברת מצוין הקפאה ואפילו לא זקוקה להפשרה. 

תבנית קפיצית בקוטר 28 ס"מ |  15 דק' הכנה |  שעה ועשר דק' אפייה

 

חומרים:

320 גרם (2 כוסות + 2 כפות) 
שקדים מולבנים (או 3 כוסות + 2 כפות אבקת שקדים)
8 ביצים מופרדות + 10 חלמונים
400 גרם (2 כוסות) סוכר
5 טיפות תמצית פריחת הדרים (מי זהר)
160 גרם (1 כוס + כף) קמח
להגשה:
אבקת סוכר
קונפיטורת תפוזים

 

אופן הכנה:

1. מחממים תנור ל-160 מעלות. משמנים ומקמחים מעט את התבנית.
2. טוחנים שקדים במעבד מזון לאבקה דקה. 
3. מקציפים חלמונים (18 סה"כ) עם סוכר במיקסר במהירות בינונית כ-2 דקות עד לקבלת קצף בהיר. מוסיפים את השקדים הטחונים ותמצית פריחת הדרים ומערבלים לבלילה אחידה. מוסיפים קמח ומערבלים לתערובת אחידה.
4. מקציפים את שמונת החלבונים לקצף יציב ונוקשה. מוזגים פנימה את תערובת השקדים ומקפלים בעדינות לתערובת אחידה. יוצקים לתבנית. 
5. אופים כשעה ועשר דקות עד שהעוגה מתייצבת וקיסם הננעץ במרכזה יוצא יבש עם מעט פירורים לחים. אם העוגה מזהיבה מהר מדי, מנמיכים את החום ל-150 מעלות. 
6. מצננים את העוגה לגמרי. הופכים על מגש ומפדרים באבקת סוכר. מגישים עם קונפיטורת תפוזים.

 

לוח המרת מידות ומשקל >>

מכון לעוגת עקיצת הדבורה >>

עוגת בננה ויוגורט >>

עוגת ריקוטה ולימון של אהרוני >>

עוגת לחם ארגנטינאית >>

עוגת שקדים ותפוחים >>

מחפשים מתכון?

 
עוד כתבות במדור מתוקים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.