מתכון לסלט עוף קר

 
טעמים של שבת
טעמים של שבת צילום: אילוסטרציה: אימג'בנק/gettyimages
 
עודכן 08:41 29/05/2010

אפשר להשתמש בשאריות העוף מארוחת שישי וליצור סלט עוף קר ומרענן, בליווי רוטב בהכנה ביתית

 
 
 
 
 

חומרים ל8-6- מנות:
1 חזה עוף נקי חתוך לנתחים
1 כף שמן שומשום
1 מלפפון פרוס לרצועות אורך דקות בעזרת קולפן וחתוך לשניים לאורכו
1/2 בצל אדום פרוס דק
1 גזר קלוף ופרוס לרצועות בעזרת קולפן וחתוך לשניים לאורכו (או 1 פלפל אדום חתוך לרצועות דקות)
1/2 כוס צנוניות פרוסות דק
שברי בוטנים,להגשה


למרינדה:
2 כפות דבש מיץ מ1/2- לימון
3 כפות רוטב סויה


לרוטב:
3 כפות שמן זית
2 כפות שמן שומשום
1/4 כוס מיץ לימון טרי
2 כפות דבש או סוכר חום
1 כף רוטב סויה
1 כפית חומץ בלסמי
קמצוץ מלח ׁ

 

אופן הכנה:

1.משרים את העוף: מערבבים את חומרי המרינדה, ומשרים את נתחי העוף 20 דקות.
2.מכינים את הרוטב: מערבבים את מרכיבי הרוטב בצנצנת.
3.מחממים היטב מחבת. מוסיפים כף שמן שומשום, ומקפיצים את נתחי העוף כ4- דקות, עד שמוכן. מקררים.
4.מערבבים בקערה את כל המרכיבים, ומוסיפים את הרוטב בהדרגה.

 

מחפשים מתכון?

מתכון לסלט פסטה קר >>

סלט קוסקוס >>

אהרוני עם סלט עגבניות חסה ופרמזן >>

סלט חצילים ופלפלים >>

סלט תפוחי אדמה של אהרוני >>

 
עוד כתבות במדור מתכונים לסלט
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.