מתכון לעוגת שוקולד עם פקאנים

 
עודכן 12:32 31/05/2010

עוגת שוקולד רכה ונטולת קמח שמכינים בקלי קלות. תוספת הוויסקי בעוגה הופכת אותה לעשירה ועסיסית והפאקנים מוסיפים קראנצ'יות מיוחדת

 
 
 
 
 
עוגת שוקולד מיוחדת
עוגת שוקולד מיוחדת צילום: אילון פז, על השולחן

תבנית קפיצית בקוטר 22 ס"מ

חומרים:

150 גרם (1/2 1 כוסות) פקאנים קלויים
300 גרם (1/2 1 כוסות) סוכר
90 גרם (3/4 כוס) קורנפלור או קמח שקדים
120 גרם חמאה
150 גרם שוקולד מריר מאיכות טובה
50 מ"ל (1/4 כוס) וויסקי
250 גרם חלבונים (מ-8 ביצים)

 

אופן הכנה:

- מחממים תנור ל-150 מעלות ומשמנים תבנית. 
- טוחנים את הפקאנים עם מחצית מכמות הסוכר (150 גרם) במעבד מזון. מנפים קורנפלור ומוסיפים לתערובת. מערבבים. 
- ממיסים חמאה ושוקולד על ביין מארי או במיקרוגל. מצננים מעט ומוסיפים וויסקי. 
- מקציפים חלבונים עם יתרת הסוכר כ-8 דקות לקבלת קצף יציב. מקפלים את הקצף לתערובת החומרים היבשים ומערבבים. מוסיפים את השוקולד המומס ומערבבים שוב. 
- יוצקים לתבנית ואופים שעה, עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא יבש עם פירורים לחים. מצננים ומגישים.

 

מתכון לעוגת שמרים - בבקה שוקולד

מתכון לעוגת טריקולד עם מוס שוקולד מריר, חלב ולבן

מתכון לקוגלהוף שוקולד מהמטבח ההונגרי

מתכון לעוגת שוקולד מושחתת של קרין גורן

מתכון לעוגת טחינה עם סילאן

מתכון לקרם שניט עם קרם שמנת בניחוח וניל

לכל מתכוני העוגות והעוגיות

 
עוד כתבות במדור מתוקים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.