מתכון לעוגת משמשים הפוכה

 
עודכן 07:08 01/06/2010

עונת המשמשים בעיצומה, זה הזמן להכין מהם עוגה רכה ונימוחה שפשוט אי אפשר להפסיק לאכול

 
 
 
 
 
עוגת משמשים הפוכה
עוגת משמשים הפוכה צילום: דניה ויינר, על השולחן

15 דקות הכנה • 55-45 דקות אפייה • אפשר להחליף את המשמשים בשזיפים, נקטרינות ואפילו אננס משומר • תבנית קפיצית בקוטר 24 ס"מ


מצרכים לבסיס:
25 גרם חמאה רכה
50 גרם (1/4 כוס דחוסה) סוכר חום כהה
9-8 משמשים חצויים ומגולענים


מצרכים לעוגה:
100 גרם חמאה רכה
200 גרם (1 כוס) סוכר
1 כפית תמצית וניל
2 ביצים
175 גרם (¼1 כוסות) קמח תופח
1 גביע (200 גרם) שמנת חמוצה 15%

 

אופן הכנה: 

- מחממים תנור ל-190 מעלות.
מכינים את הבסיס: מורחים את התבנית בחמאה ומפזרים מעל סוכר חום בשכבה אחידה. מסדרים חצאי משמשים בצפיפות, כשצידם החתוך כלפי מטה. 
- מכינים את העוגה ואופים: מערבלים חמאה, סוכר ותמצית וניל במיקסר עם וו גיטרה לתערובת קרמית. מוסיפים ביצים אחת-אחת, עד שהן נבלעות בתערובת. 
- מנמיכים את מהירות המיקסר, מוסיפים לסירוגין קמח ושמנת ומערבלים לתערובת אחידה. 
- יוצקים את המסה על המשמשים ומחליקים.
- אופים 55-45 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש (מומלץ להניח נייר אפייה מתחת לתבנית, כיוון שהסוכר והחמאה עלולים לנזול החוצה בזמן האפייה).

- מצננים היטב, מעבירים סכין בין דפנות התבנית לעוגה והופכים על צלחת הגשה. שומרים במקרר עד 4 ימים. 

 

מתכון לעוגה בחושה עם שזיפים

מתכון לעוגת תותים

מתכון לעוגת תפוחים

מתכון לעוגת בננות ויוגורט

 
עוד כתבות במדור מתוקים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.