עופיונים ברוטב וקינוח מאפינס שוקולד

 
מהר, אך עם הרבה אהבה
מהר, אך עם הרבה אהבה
 
עודכן 12:15 03/06/2010
שי לי ליפא אנגל

אין צורך יותר להעמיד סדרי עדיפויות, מהיום מכינים גם מנה עיקרית וגם קינוח באותה העת. והפעם - עופיונים מזוגגים ברכז רימונים וקינוח אלוהי של מאפינס שוקולד

 
 
 
 
 

חומרים ל 4-6 מנות:

בעליון: עופיונים ברכז רימונים
בעליון: עופיונים ברכז רימונים צילום: יח"צ
1 שקית גזר גמדי מוקפא
2 עופיונים טריים
מלח, פלפל שחור 
לזיגוג:
1/3 כוס רכז רימונים
2 כפות גדושות קונפיטורת משמש
3-2 שיני שום כתושות 

אופן ההכנה:
1. מוציאים את העופיונים מהמקרר כחצי שעה לפני ההכנה.
2. מערבבים את כל חומרי הזיגוג בקערה.
3. מניחים את הגזר בתבנית, יוצקים מעליו מחצית מתערובת הזיגוג (את השאר שומרים לעופיונים), ממליחים, מפלפלים ומערבבים.
4. מורחים את העופיונים ביתרת התערובת, ממליחים, מפלפלים ומניחים על הגזר.
5. צולים כ-50 דקות בתנור שחומם מראש ל- 200 מעלות צלזיוס עד שהעופיונים זהובים והגזר מזוגג, הופכים את העופיונים ומערבבים את הגזר במהלך הצלייה.   

המתכון באדיבות שי לי ליפא אנגל לחברת "סנפרוסט". 
 

מאפינס שוקולד עשיר

בתחתון: מאפינס שוקולד בזיגוג שוקולד או ריבה
בתחתון: מאפינס שוקולד בזיגוג שוקולד או ריבה צילום: יח"צ
חלבי | 20-25 יחידות

מצרכים:
200 גרם שוקולד מריר
200 גרם חמאה מומסת
330 גרם סוכר
4 ביצים
30 מ"ל ליקר שוקולד
110 גרם קמח
35 גרם אבקת קקאו
1/2 כפית מלח
100 גרם אגוזי מלך

אופן ההכנה:
- מערבבים במיקסר את השוקולד המריר, החמאה והסוכר
- מוסיפים ביצים וליקר שוקולד לתערובת
- מערבבים את כל החומרים היבשים בקערה נפרדת ולאחר מכן מוסיפים לתערובת שבמיקסר
- כאשר המסה מוכנה, מזליפים לפורמות נייר/אלומיניום אישיות
- מקשטים עם אגוזי מלך
- אופים בחום בינוני של 170 מעלות, כ-15-20 דקות

הצעת הגשה:
מגישים עם ריבת פירות יער

המתכון באדיבות מישל בן שטרית, שף מלון ישרוטל המלך שלמה.

רוצים גם אתם לאפות שני מתכונים שונים באותו הזמן? בואו לגלות איך עושים את זה >>
 
עוד כתבות במדור המטבח של המחר
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.