טעמים של אי: מתכונים יוונים

 
ארוחה יוונית היא לא רק אוכל, אלא חוויה שלמה. השף איליאס קאקוריס
ארוחה יוונית היא לא רק אוכל, אלא חוויה שלמה. השף איליאס קאקוריס צילום: יח"צ
 
עודכן 20:11 02/06/2010

מרכיבים טריים, מגוון צמחי תבלין, שפע של שמן זית והרבה פשטות - מתכונים מיוחדים מהמטבח היווני

 
 
 
 
 

מרכיבים טריים, מגוון צמחי תבלין, שפע של שמן זית, לימון והרבה פשטות - עם יסודות שכאלה, אין פלא שהמטבח היווני אהוב בכל העולם וזוכה לשבחים על טעמיו ועל איכותו.

 

הטברנות, המסעדות ובתי הקפה ברחבי יוון מציעים לאורחים שפע של מנות, המתלוות בצורה נפלאה למשקה חריף מקומי - בין אם אוזו, בירה מקומית או יין מתוצרת האזור. ועם בריזה ים-תיכונית נעימה וחברה נעימה, כל שנותר הוא להביט אל הים, לספוג מן השלווה ולברך ב"יאסו!".

 

אזוריה השונים של יוון מתאפיינים בטעמים שונים, בהתאם לקרבה לים, האקלים והגידולים המקומיים. אחד המטבחים המגוונים והמעניינים נמצא בפלופנסוס - חצי אי מדרום-מערב לאתונה.

 

"בשל הקרבה לאיטליה, המטבח המקומי משופע בפסטה טרייה, שמן זית, שום והרבה לימון", סיפר ל-nana10 איליאס קאקוריס, השף הראשי של מלון "אולימפיה ריביירה טאלאסו" - אחד מאתרי הנופש היוקרתיים במערב חצי האי.

 

"דגים ופירות ים מהווים מרכיב מרכזי כמעט בכל ארוחה", אמר קאקוריס, "כל מנה שכזאת מתובלת בשפע של מיץ לימון וצמחי תבלין, בהם אורגנו, טימין ורוזמרין". לדבריו, "הזיתים הגדלים בקלמטה שבדרום חצי האי הם מהמשובחים במדינה, כך שאין פלא שבמשך שנים רבים היו מענפי הייצוא הגדולים של האזור".

 

"ארוחה יוונית אינה מסתכמת רק באכילה לשם האכילה", מציין קאקוריס, "זוהי חוויה שלמה של משפחה וחברים שמבלים יחדיו במשך שעות, חולקים את המנות, שותים, משוחחים וצוחקים".

 

לרגל פתיחת עונת התיירות בפלופונס, משתף השף קארוקיס את גולשי nana10 בשני מתכונים קייציים בניחוח יווני:

 
 
עוף עם פסטה: ארוחה שלמה בצלחת
עוף עם פסטה: ארוחה שלמה בצלחת צילום: יח"צ

עוף עם פסטה ביתית (צ'ילופיטס)

 

מצרכים:

2 ק"ג עוף חתוך לנתחים

100 מ"ל שמן זית

50 ג' חמאה

2 בצלים בינוניים

30 גר' רוטב עגבניות

100 מ"ל יין אדום

2 מקלות קינמון

500 גר' פסטה ביתית מבושלת אל-דנטה (ניתן להחליף בכל סוג פסטה)

 

להגשה:

מלח ופלפל

גבינת כבשים מגוררת (רצוי - פטה)

 

הוראות הכנה:

1. מחממים את שמן הזית בקדירה עמוקה ומטגנים מעט את הבצל הקצוץ יחד עם נתחי העוף. מוסיפים את היין ואת רסק העגבניות, מתבלים במעט מלח ומוסיפים את מקלות הקינמון.

2. מכסים את הסיר ומבשלים על אש קטנה למשך כשעה וחצי. כשנתחי העוף מוכנים, מוסיפים את הפסטה המבושלת עם החמאה ומבשלים ללא מכסה 5 דקות נוספות תוך ערבוב עדין.

3. מכבים את האש ומניחים לתבשיל לנוח כ-10 דקות. מפזרים את הגבינה המפוררת ומגישים לצד לחם לבן טרי.

 
קאגיאנה יוונית: הכינו את הלחם הלבן
קאגיאנה יוונית: הכינו את הלחם הלבן צילום: יח"צ

ביצים בנוסח פלופונסי (קאגיאנה)

 

קאגיאנה - האומלט של היוונים - היא מנה פשוטה ומרעננת, המוגשת עם לחם לבן טרי כארוחה קלילה בשעות היום.

 

המרכיבים:

50 מ"מ שמן זית

2 עגבניות גדולות ובשלות

4 ביצים טרופות קלות
מלח ופלפל לפי הטעם

 

הוראות הכנה:

1. מרסקים את העגבניות על פומפיה גסה, מחממים את השמן במחבת ברזל ומוסיפים את הרסק. מטגנים על אש גבוהה עד שמרבית הנוזלים מתאדים והעגבניות משנות את צבען.

2. מוסיפים למחבת באיטיות את הביצים הטרופות, תוך טלטול המחבת, ומבשלים אש על קטנה כ-4-3 דקות. מערבבים בעדינות בעזרת כף עץ עד שהביצים מוכנות. מוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם ומגישים לצד לחם לבן טרי.

 

בואו לצפות במגוון מנות מרחבי יוון

 
 
עוד כתבות במדור מתכונים לתוספות
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.