מתכון למרק גונדי עם חומוס ובשר

הדפס
 
מרק גונדי מהמטבח הפרסי
מרק גונדי מהמטבח הפרסי צילום: ערוץ 10
 
עודכן 09:39 03/06/2010

הישר מהמטבח הפרסי - מרק גונדי עם גרגירי חומוס וכדרי בשר

 

חומרים:

 חצי ק"ג כתף טלה חתוכה לקוביות קטנות

2 בצלים קצוצים

2 גבעולי סלרי פנימיים פרוסים דק

1 שומר קצוץ דק

5 גזרים חתוכים לקוביות קטנות

רבע כוס שמן זית

קורט פלפל אנגלי

פלפל לבן גרוס טרי בנדיבות

מלח ים גס לפי הטעם

קורט אגוז מוסקט

מים מינרלים

כף כורכום

 

לגונדי:

חצי ק"ג טלה שמן קצוץ/ טחון דק

כף הל טחון

חצי כף פלפל לבן

כף כורכום

רבע כוס שמן זית

כוס קמח חומוס קלוי

2 בצלים מגורדים דק

2-3 ביצים

כפית מלח

 

אופן הכנה:

1. מערבבים את כל חומרי הגונדי עד לקבלת מסה אחידה. מניחים בצד מכוסה ובינתיים מכינים את המרק.

2. מטגנים עם שמן זית את הבצל, הסלרי, השומר, והגזרים שחתכתם לקוביות בסיר בינוני-גדול. מוציאים מהסיר ומניחים בצד.

3. מטגנים בסיר את קוביות הכתף טלה וסוגרים אותם. מוסיפים בחזרה את הירקות ומתבלים בפלפל אנגלי, פלפל שחור, כורכום ומוסקט.

4. מציפים במים מינרלים ומבשלים עד שהמרק נהיה עשיר והטלה רך. יוצרים מתערובת הגונדי כדורים קטנים בגודל פינג פונג ומבשלים בתוך המרק.

5. מגישים את המרק יחד עם הגונדי ומעט עלי סלרי קצוצים.

 

מחפשים עוד מתכונים עם חומוס? נסו את אלה:

מתכון לסלט חומוס עם עלים ירוקים

מתכון לתבשיל קציצות בשר עם גרגירי חומוס

מתכון לקציצות חומוס עם עוף

מתכון לחומוס אסלי של השף דוחול ספדי

מתכון לשוקי עוף עם גרגירי חומוס 

 

מחפשים עוד מתכונים למרק? נסו את אלה:

מרקים

 

 

 
עוד כתבות במדור ארז בגליל - המתכונים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.