עוף ממולא אורז ופטריות וקינוח של עוגת מוס שוקולד

 
הכל דבש
הכל דבש
 
עודכן 12:58 03/06/2010
אוכל נענע 10

הכירו את ארוחת הסופ"ש המושלמת - עוף בתנור ממולא אורז ופטריות וקינוח חגיגי של עוגת מוס שוקולד ומרנג

 
 
 
 
 

חורים לעוף ממולא אורז ופטריות

מתאים לארוחת שישי וחג
מתאים לארוחת שישי וחג צילום: יח"צ
200 גר' אורז
עוף שלם בינוני, טרי
שני בצלים חתוכים לטבעות
שתי עגבניות בשלות מגורדות
ראש שום טרי
250 גר' פטריות שמפיניון
חצי כוס ציר עוף
חצי כוס יין לבן חצי יבש
שתי כפות רסק עגבניות
שתי כפות דבש
כפית פפריקה אדומה
שתי כפיות מלח
כפית פלפל שחור
שתי כפות שמן זית

אופן ההכנה:
1. מטגנים את הבצל עד להזהבה עם מעט שמן. מוסיפים את האורז וממשיכים לטגן תוך בחישה עד הזהבה עם מעט שמן.
2. מוסיפים פפריקה, עגבניות מגורדות, חצי כוס ציר עוף ומשלימים עם מים אחד על אחד על פי כמות האורז. מבשלים את האורז עד שלושת רבעי הבישול.
3. מוסיפים חצי מהכמות הפטריות מערבבים ומכבים את האש.
4. ממלאים את עוף בתערובת ומניחים אותו בתבנית אפייה. בעזרת סכין חורצים את העוף וממלאים את החריצים בשיני שום שלמות.
5. בכוס מדללים את הדבש, היין הלבן וכפית גדושה של פפריקה מתוקה.
6. מברישים את עוף בתערובת היין והדבש בנדיבות ומעבירים לתנור בחום של 160 מעלות למשך חצי שעה. מעת לעת ממשיכים להבריש את העוף בתערובת הדבש והיין. לאחר חצי שעה מוסיפים מסביב לעוף את שאר התערובת ואת הפטריות שנותרו ומחזירים לתנור לחום של 180 מעלות עד להזהבה. בזמן הצלייה הסופית ממשיכים להבריש את העוף בשארית היין והדבש. 

המתכון באדיבות מסעדת "סנדר".
 

עוגת שכבות עם מרנג

שווה את המאמץ
שווה את המאמץ צילום: יח"צ

מצרכים למרנג:
8 חלבונים (240 גר')
240 גרם סוכר
240 גרם אבקת סוכר
100 גרם אגוזי לוז קלויים וטחונים

אופן הכנת המרנג:
1. מקציפים חלבונים וסוכר עד שמתקבל קצף יציב ומבריק. מקפידים לא להקציף יותר מדי.
2. מוסיפים אבקת סוכר ואגוזי לוז בתנועת קיפול באופן ידני.
3. מזלפים עם שקית זילוף על שלושה ניירות אפייה שעליהם מסומן עיגול בקוטר 26 או משטחים עם לקקן.
4. אופים בחום של 100-120 מעלות כשעתיים עד שהמרנג מתקשה.
5. מניחים למרנג להתקרר. אם מכינים מראש יש לשמור בקופסא סגורה או עטוף בשקית.

מצרכים למוס:
750 גרם שמנת מתוקה
150 גרם שוקולד מריר
150 גרם שוקולד חלב
150 גרם שוקולד לבן

אופן הכנה:
1. מרתיחים 250 גרם שמנת מתוקה, כשרותח, מורידים מהאש ומוסיפים 150 גרם שוקולד מריר, מערבבים עד שמתקבל קרם חלק.
2. עושים את אותו הדבר גם עם שוקולד חלב ושוקולד לבן.
3. כשקרמים מתקררים מכניסים למקרר לפחות ללילה שלם (אפשר לשמור מספר ימים במקרר).

הרכבת העוגה:
1. מקציפים כל קרם בנפרד עד שמתקבל מוס מכל שלושת הקרמים.
2. מקפידים לא להקציף יתר על המידה (אחרת תתקבל חמאה).
3. מניחים שכבת מרנג, עליה מזלפים קרם שוקולד מריר, עליו מניחים עוד שכבת מרנג, קרם שוקולד חלב, שכבת מרנג ועליו שוקולד לבן.
4. מקשטים למעלה עם פירורי שוקולד ופירורי אגוזים.
5. אפשר לשמור בהקפאה מספר ימים (להפשיר שלוש שעות לפני האכילה).

המתכון באדיבות בן עמי ברתיני שביט.

לוח המרת מידות ומשקל >>
רוצים להכין שני מתכונים במקביל? בואו לראות איך עושים את זה >>

 
עוד כתבות במדור המטבח של המחר
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות