מתכון לפוקאצ'ה עם שקשוקה

 
פוקאצ'ה פריכה עם שקשוקה
פוקאצ'ה פריכה עם שקשוקה צילום: ערוץ 10
 
עודכן 10:00 03/06/2010

ארוחת בוקר מיוחדת - שקשוקה עם גרגירי חומוס בליווי פוקאצ'ה פריכה

 
 
 
 
 

חומרים:

600-700 גר' קמח דורום/ קמח פוקאצ'ה של שטיבל

300-400 גר' קמח חומוס לא קלוי

700 מ"ל מים מינרלים קרים

35 גר' שמרים טריים

1 ורבע כפות מלח

כפית שטוחה זירעוני אניס

4 כפות שמן זית

לציפוי:

שמן זית

שומשום אדום

מלח ים גס

עלי אורוגולה

 

אופן הכנה:

1. לשים את כל חומרי הבצק חוץ מהמלח בקערה עד שהבצק מתאחד. מוסיפים את המלח וממשיכים בלישה עוד מס' דק'.

2. מתפיחים בקערה משומנת בשמן זית ומכוסה בניילון כשעה וחצי ומפילים את הבצק כל חצי שעה.

3. מחלקים את הבצק ל- 8 כדורים ומתפיחים על מגש מקומח ומכוסה בניילון כשעה נוספת. בינתיים מחממים את התנור לטמפ' המקסימאלית 250-300 מעלות.

4. אופים על אבן אפייה ומטפטפים מעט שמן זית, מלח ים גס ושומשום.

5. משך האפייה לא עולה על 11-13 דק'. היזהרו לא לייבש את הפוקאצ'ה. מגישים עם עלי אורוגולה מלמעלה ושקשוקה חריפה.

 

שקשוקה חריפה עם נקניקיות מרגז

ארז קומרובסקי וד"ר שקשוקה מכינים מנה מיוחדת עם נקניקיות מרגז וגרגירי חומס. שימו לב, המתכון מספיק לכ-10 אנשים.

 

חומרים:

2 כפות שמן

2 פלפלים חריפים קצוצים גס

8 שיני שום קצוצים לפרוסות

6 נקניקיות מרגז

15 עגבניות חתוכות לרבעים

מלח גס

2 כפות פפריקה

10 ביצים

רבע כוס חומוס מבושל

 

אופן הכנה:

- מטגנים במחבת עם שמן את הפלפלים ושיני שום.

- מוסיפים את הנקניקיות, העגבניות והתבלינים ומטגנים כ-5 דקות.

- מוסיפים 10 ביצים ומטגנים עד שהחלבון הופך לבן.

- שמים מעל את גרגירי החומוס ומגישים עם פוקאצ'ה.

 

מתכון לפוקאצ'ה עם ברוקולי

המדריך להכנת בצק שמרים

מתכון לפוקאצ'ה בציפוי דגנים

מתכון לפוקאצ'ה פטריות

 

 
עוד כתבות במדור ארז בגליל - המתכונים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.