מתכון לקוגלהוף גבינת שמנת וקליפות הדרים

 
עודכן 12:48 09/06/2010

מתכון פטנט, שמשתמש בגבינת שמנת במקום בחמאה. התוצאה היא טעם מצוין ומרקם רך במיוחד בניחוח לימוני

 
 
 
 
 
עוגת קוגלהוף עם פטנט
עוגת קוגלהוף עם פטנט צילום: דניאל לילה | סגנון: טליה גון אסיף

תבנית קוגלהוף בקוטר 26-24 ס"מ


לתבנית:

חמאה מומסת לשימון
מעט קמח לקימוח
לבצק:
200 גרם גבינת שמנת (30% שומן) בטעם טבעי
50 גרם חמאה רכה
100 גרם (1/2 כוס) סוכר
קליפה מגוררת מלימון אחד
3 ביצים
315 גרם (¼2 כוסות) קמח
25 גרם שמרים טריים
50 גרם קליפות הדרים מסוכרות קצוצות
קורט מלח
לזיגוג:
1/2 כוס ריבת תפוזים  

 

אופן הכנה:

- משמנים את התבנית בחמאה מומסת, מקמחים מעט, מנערים ומקפיאים לרבע שעה.
- מכינים את הבצק, מתפיחים פעמיים ואופים: מערבלים גבינה, חמאה, סוכר, קליפת לימון וביצים במיקסר עם וו גיטרה. מוסיפים קמח, שמרים, קליפות הדרים ומלח ומערבלים 8 דקות לבצק חלק ודביק. 
- מכסים ומתפיחים עד להכפלת הנפח.
- מערבבים מעט כדי להוציא אוויר מהבצק ויוצקים לתבנית עד כמחצית גובהה. מכסים ומתפיחים פעם שנייה עד שהבצק מגיע לשפת התבנית.
- מחממים תנור ל-180 מעלות.
- אופים כ-35 דקות או עד שהעוגה זהובה וקיסם שננעץ בה יוצא יבש עם פירורים לחים. 
- מצננים, הופכים ומחלצים את העוגה מהתבנית. 
- מכינים זיגוג ומזגגים: מחממים ריבה על להבה קטנה או במיקרוגל עד שהיא נוחה לעבודה ומברישים את העוגה. שומרים בכלי אטום עד 3 ימים מחוץ למקרר.

 

מתכון לעוגת קוגלהוף קלאסית

מתכון לעוגת קוגלהוף במילוי קקאו וסוכר

מתכון לעוגת קוגלהוף שוקולד של אהרוני

מתכון לעוגת שמרים עם שוקולד

 
עוד כתבות במדור מתוקים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.