מתכון לבריוש תפוזים

 
בריוש תפוזים
בריוש תפוזים
 
עודכן 13:08 10/06/2010

ארז קומרובסקי מכין עוגת שמרים רכה עם קליפות תפוזים וקרם פרש מרענן ליד

 
 
 
 
 

חומרים:

500 גר' קמח לבן שטיבל

30 גר' שמרים

150 מ"ל מים מינרלים קרים

100 מ"ל מיץ תפוזים טרי

300 גר' חמאה קרה חתוכה לקוביות

כף מלח

3-4 כפות סוכר לבן

כוס קליפות תפוזים מסוכרות

3 ביצים

3 חלמונים

סוכר גבישי לפיזור למעלה

 

אופן הכנה:

1. מערבבים את כל חומרי הבצק חוץ מהחמאה, המלח וקליפות התפוזים. אם הבצק נראה יבש מדיי מוסיפים מעט מיץ תפוזים.

2. מוסיפים מלח ומעט קוביות חמאה וממשיכים ללוש במהירות. מוסיפים את יתרת החמאה לאט לאט עד שמרקם הבצק נעים ונשארים בו גושי חמאה קטנטנים. הגושים יימסו בזמן התפיחה האחרונה או בזמן האפייה.

3. מניחים את הבצק בקערה משומנת היטב, מכסים בניילון ומכניסים ללילה במקרר.

4. בבוקר שאחרי יוצרים מהבצק 2 כדורים ומניחים בתבניות קלאסיות משומנות ומקומחות. מכסים בניילון ומתפיחים כשעתיים בערך.

5. מברישים בביצה, מפזרים סוכר גבישי מלמעלה ומחממים תנור ל 200 מעלות.

6. אופים בתנור כ 20 דק', מנמיכים את הטמפ' ל 180 מעלות ואופים עוד כ- 25 דק' או עד שהבריושים מוכנים.

7. מוציאים מהתנור, מניחים על רשת צינון ומגישים עם קונפיטורה או קרם פרש.

 

מתכון לתותים עם קצפת ופירורי בצק

מתכון לעוגה בחושה עם שזיפים

מתכון לעוגת משמשים הפוכה

מתכון לעוגת בננות הפוכה

מתכון לעוגת גבינה בכוס עם תפוחים

מתכון לעוגת גבינה הונגרית עם אוכמניות

 

 
עוד כתבות במדור ארז בגליל - המתכונים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.