ביקורת מסעדה - הסוכה הלבנה

 
נוף מרהיב לים
נוף מרהיב לים צילום: יח"צ
 
עודכן 09:40 13/06/2010

הסוכה הלבנה מנסה להיות הבחורה הכי אופנתית בשכונה אבל לא מצליחה להתנתק מהאותנטיות המזרח תיכונית

 
 
 
 
 

בדרך כלל אין בי הרבה אהבה לאזור הנמל בתל אביב. איכשהו הוא תמיד נראה לי פלצני מדי, רועש מדי ויקר מדי, אבל חייבים להודות שיש משהו מיוחד בלהתהלך שם לאורך הים בזמן השקיעה בין הדייגים שעומדים בתוך המים לבין אלפי המבלים. הגענו למסעדת "הסוכה הלבנה", המתמחה בדגים ופירות ים, בדיוק בשעה הזאת.

 

המסעדה בנמל היא גלגול חדש ומשודרג של "הסוכה הלבנה" שפעלה בשכונת עג'מי שביפו מתחילת שנות השמונים ובשנת 2007 העתיקה את מיקומה צפונה - למרכז העניינים של העיר הגדולה. "הסוכה הלבנה" נמצאת באזור המסעדות ובתי הקפה של מתחם הנמל, הרחק מהפאבים והמועדונים, ומושכת אליה קהל מבוגר ומבוסס יותר, וגם לא מעט תיירים.

 

מפגש בין מזרח ומערב

המקום מעוצב בסגנון מודרני. מי מכם שיבחר לשבת בפנים ייהנה מנוף של אקווריום גדול, קירות גבוהים, תקרה בצבע חום דבש, מסכי פלזמה שמשדרים איך לא - את התכנית של המאמי הלאומי התורן אלירז, שולחנות עם מפות כחולות ובר ארוך, מושקע ומואר. אלה מכם שיעדיפו את המרפסת יזכו לשבת קרוב לים ולשמוע את הגלים, כשבערבים הקרים יוגשו לכם שמיכות פליז שיסייעו להתמודד עם הרוח ולהרגיש כמו בבית.

 

בחרנו להתמקם בחוץ (בלי השמיכות) וזמן קצר אחרי שהתיישבנו המלצר האדיב מילא את שולחננו באינספור צלוחיות קטנות של מנות פתיחה. דגים ופירות ים? הצחקתם את החבר'ה של "הסוכה הלבנה". אבו גוש, או במקרה שלנו עג'מי, זה כאן. המסעדה מקבלת את פני האורחים בחומוס, טחינה, גזר מרוקאי, זיתים, סלט חצילים, סלט טורקי, צזיקי ועוד, שמוגשים לצד פיתות טריות שנאפות במקום. מיד אחרי זה קיבלנו הפתעה נוספת - חריימה מרוקאי חריף.

 
מנת פירות ים - דוז פואה
מנת פירות ים - דוז פואה צילום: יח"צ

מתאהבים מחדש

רק אחרי שהזכירו לנו היטב שאנחנו נמצאים במזרח התיכון, עברו במסעדה להגיש לנו את המנות הראשונות. "הסוכה הלבנה" מציעה שש אפשרויות למנות ראשונות (49 שקלים כל אחת) - קרפצ'ו סלמון, טרטר שרימפס עטוף בסלמון, טרין כבד עוף עם ריבת בצל, פטריות שמפיניון ממולאות בגבינת רוקפור ותרד, פטריות יער ושמפיניון מוקפצות וגבינת חלומי מטוגנת. אנה, בת לוויתי היקרה, ציינה לשבח בעיקר את מנת הכבד שממש נמס בתוך הפה, ואילו אני התאהבתי בפטריות המוקפצות שמגיעות עם עגבניות מיובשות, ולדברי המלצר מדובר במנה הראשונה האהובה ביותר על הלקוחות.

 

כשהגענו למנות העיקריות, המלצר דאג להזכיר לנו שהמסעדה מגישה גם מנות בשריות כמו סטייק אנטריקוט (119 שקלים) וצלעות כבש בגריל (99 שקלים), אבל המליץ לנו להתמקד במנות שמגיעות מהים. קיבלנו לשולחן דג לברק בגריל (109 שקלים) ומנה נדיבה של שרימפס, קלמארי ומולים ברוטב סמיך של שמנת עגבניות (גם כן 109 שקלים), שלוו ביין לבן. הדג היה טעים, אך לא יוצא דופן, אבל מנת פירות הים, פשוט ללקק את האצבעות (ואת הצלחת) - דוז פואה.

 
בערבים הקרים תקבלו שמיכות פליז
בערבים הקרים תקבלו שמיכות פליז צילום: יח"צ

שיא מתוק

בשלב הזה כבר היינו ממש מפוצצים, אבל ב"סוכה הלבנה" התעקשו שננסה גם את הקינוחים שלהם (33 שקלים כל אחד), אז מי אנחנו שנגיד לא. אם פסגת הערב של סחבק היתה הפטריות המוקפצות ופירות הים, אנה היתה צריכה לחכות לשיא עד סוף הארוחה, ואז הוא הגיע - שטרודל תפוחים חם עם כדור גלידה, שהיה פשוט מעולה. יחד איתו הוגש לנו קרם ברולה, שהיה לא רע בכלל, אבל לא השתווה לקינוח שלידו.

 

אחרי שסיימנו את הארוחה, ניגש אלינו (בפעם השנייה באותו הערב) אחד מבעלי המקום - עובדיה סבא, שהיה הבעלים של הסניף המקורי בעג'מי. למרות המקום החדש והמצליח בנמל, סבא לא הפסיק לספר לנו ולזוג התיירים היהודים מצרפת שישבו בשולחן לידנו דווקא על הסניף ההוא ביפו. מעולם לא ביקרנו שם, אבל נראה כי מקומה של "הסוכה הלבנה", שמנסה להיות הבחורה הכי אופנתית בשכונה אבל לא מסוגלת להתנתק מהאותנטיות המזרח תיכונית, הוא עדיין בשכונת עג'מי.

 

הסוכה הלבנה

יורדי הסירה - הנגר 4, תל אביב

טלפון: 03-5464747

 

מחפשים עוד מסעדות בת"א? נסו את אלה:

לו הייתי רוטשליד - ביקורת על מסעדת רוטשילדס קיטשן

אהבה שמתחילה בביס - ביקורת על מסעדת יוליה

בדרך להודו - ביקורת על מסעדת אוליב ליף

 

בדירוג שלנו: ארבעה כובעי שף מתוך חמישה

 

 

 
עוד כתבות במדור ביקורת מסעדות
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.