מתכון לפשטידת כרובית ותרד

 
פשטידה מופלאה שמתפקדת כארוחה קלילה וטעימה
פשטידה מופלאה שמתפקדת כארוחה קלילה וטעימה צילום: שי אפגין
 
עודכן 07:46 17/06/2010

ארוחה קלילה לסוף השבוע - מאפה כפרי מוקרם של פרחי כרוביות עם תרד וגבינות שהולך נהדר לצד סלט ירקות

 
 
 
 
 

חומרים:

כוס עלי תרד טריים - שטופים וחתוכים לרצועות עבות (חלוטים ומסוננים - לא חובה)

1 יח' כרובית בגודל בינוני מופרדת לפרחים, מבושלת במים רותחים, מסוננת ומצוננת

3 ביצים

4 כפות פירורי לחם

2 כפות  קורנפלור מעורבב ברבע כוס חלב

2 כפות רוטב מתוק חריף

2 גביעי לבן

1 מיכל שמנת מתוקה 38%

חצי גביע קוטג' 3%

כוס גבינה צהובה מגורדת בסגנון הולנדי

מלח

כפית פפריקה מתוקה

עלי זעתר או אורגנו טריים

 

אופן הכנה:

1. מערבבים היטב בקערה את כל החומרים הנוזליים עד לקבלת תערובת אחידה (ביצים, לבן, קוטג', שמנת מתוקה, רוטב מתוק חריף, בלילת קורנפלור וחלב)

2. מוסיפים לקערה את שאר החומרים והתבלינים פרט לגבינה הצהובה וממשיכים לערבב

3. משמנים תבנית אפייה (אלומיניום בגודל בינוני), מעבירים את התערובת לתבנית ואופים בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות למשך ארבעים דקות

4. מפזרים את הגבינה הצהובה על הפשטידה וממשיכים לאפות כרבע שעה נוספות

- ניתן להגיש את הפשטידה חמה או קרה

 

המתכון באדיבות ברק חי חורש ל'טרה'.

 

מתכון לקיש בצל

מתכון למאפה פטריות עם פלפלים קלויים

מתכון לפשטידת בצל

מתכון לפשטידת בטטות וגבינות

כל סודות הקיש + מתכונים

 
עוד כתבות במדור מתכונים לתוספות
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.