מתכון למקלוני תפוחי אדמה

 
ארוכים, פריכים וממכרים
ארוכים, פריכים וממכרים צילום: ערוץ 10
 
עודכן 14:02 16/06/2010

מאפים ארוכים וממכרים מתפוחי אדמה וציפוי פריך של קינואה

 
 
 
 
 

חומרים:

1 ק"ג קמח שטיבל אורגני מנופה

40 גר' שמרים

300 גר' תפו"א מזן ראטה מאודה

3 כפות סוכר דמררה בהיר

600-650 גר' מים מינרלים קרים

1-2 כוסות קינואה ב- 3 צבעים

3 כפות שמן זית

1.5 כפות מלח

 

אופן הכנה:

1. לשים את כל חומרי הבצק - קמח, שמרים, שמן זית, תפו"א, סוכר ומים מס' דקות על מהירות איטית, מוסיפים מלח וגומרים לישה אחרי 6-7 דק' על מהירות גבוהה.

2. מניחים להתפחה בקערה מכוסה בניילון כשעה וחצי תוך כדי שמפילים פעמיים את הבצק.

3. מחלקים לכדורי פינג פונג ומתפיחים עוד כחצי שעה מתחת לניילון על משטח מקומח.

4. מכינים תבנית עם בד רטוב ותבנית נוספת עם גרגירי הקינואה.

5. פותחים את כדורי הבצקים למקלונים דקים בתבנית עם הבד הרטוב. מגלגלים את המקלות בתבנית של גרגירי הקינואה עד שהם מצופים היטב.

6. מניחים על תבנית אפייה מכוסה בנייר אפייה, מתפיחים עוד כחצי שעה ואופים בתנור חם ב- 220 מעלות מס' דקות או עד שהמקלונים יזהיבו ויהפכו להיות קריספים.

 

מתכון לפיתות ביתיות מקמח מלא

מתכון לפוקאצ'ה עם שקשוקה

המדריך המלא להכנת בצק שמרים + מתכונים

מתכון לפוקאצ'ה בציפוי דגנים

 

 
עוד כתבות במדור ארז בגליל - המתכונים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.