מתוקים שעושים רושם

 
עודכן 09:27 20/06/2010

לאירוח או כפינוק למשפחה - 2 קינוחי שוקולד שיקצרו אינספור מחמאות. סלסילות תפוחים עם שוקולד לבן ופקאנים וטארט שוקולד עשיר

 
 
 
 
 
סלסילות תפוחים עם שוקולד לבן
סלסילות תפוחים עם שוקולד לבן צילום: דן לב | סגנון: דלית רוסו

סלסילות קראנץ' תפוחים עם גנאש שוקולד לבן ופקאן

 

בתחתית רצועות תפוחים אפויות ופריכות, מעליהן גנאש שוקולד לבן ופקאן סיני. ליצירת סלסילות משתמשים ברינגים בקוטר 8 ס"מ או בתבניות אלומיניום אישיות וחד-פעמיות. שימו לב: הכנת הקרם מתחילה יום קודם.

 

חומרים ל-6 מנות:
לגנאש:
1 מיכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה
120 גרם שוקולד לבן קצוץ גס
50 גרם אגוזי פקאן סיני קלויים וגרוסים גס
לשימון הרינגים:
חמאה מומסת או ספריי שמן
לסלסילת התפוחים:
3 תפוחי עץ גרני סמית גדולים קלופים
200 גרם (1 כוס) סוכר
לקרמל:
200 גרם (1 כוס) סוכר

 

אופן הכנה:

מכינים את הגנאש יום קודם: מביאים לרתיחה שמנת מתוקה בסיר. יוצקים על השוקולד, משהים כדקה ומערבבים במטרפה לקרם חלק ואחיד. מצננים היטב. 
- מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר ללילה. 
- מכינים את הסלסילות: משמנים רינגים או תבניות אלומיניום. 
- יוצרים רצועות דקיקות של תפוחים בעזרת קולפן על ידי כך שקולפים את בשר התפוח עד הליבה. מערבבים את רצועות התפוח עם סוכר בקערה ומשהים כ-20 דקות להגרת נוזלים.  
- מחממים תנור ל-140 מעלות.
- סוחטים היטב את רצועות התפוחים ומניחים בצורה חופשית בתוך הרינגים או התבניות. 
- אופים 45-40 דקות עד להשחמה של קצות הרצועות. מצננים היטב. 
- מרפדים תבנית בנייר אפייה.
מכינים את הקרמל: מחממים מחבת בינונית על להבה בינונית, מפזרים מחצית מכמות הסוכר וממיסים (לא מערבבים אלא רק מנענעים את המחבת, כדי למנוע היווצרות גושים).
- מוסיפים את יתרת הסוכר וממיסים בלי לערבב (רק מנענעים). מגבירים את הלהבה, מערבבים קלות עד שהקרמל בגוון ענברי. 
- יוצקים את הקרמל לתבנית מרופדת בנייר אפייה ומטים מעט את התבנית על מנת לשטח את הקרמל. מצננים היטב. שוברים את הקרמל לחתיכות לא אחידות.
מרכיבים את המנה ומגישים: מקציפים את הגנאש (שהכנו יום קודם) לקרם יציב ומקפלים פנימה אגוזים.
- מחלצים את סלסילות התפוחים מהרינגים ומניחים בצלחת הגשה, מזלפים מעל גנאש (אפשר להניח גם עם כף) ומקשטים בשברי קרמל.

 

 
שלבי הכנת סלסילות תפוחים
שלבי הכנת סלסילות תפוחים צילום : דן לב
 
טארט שוקולד עשיר
טארט שוקולד עשיר צילום: דן לב | סגנון: דלית רוסו

טארט שוקולד עשיר

 

טארט מבצק פריך במילוי שוקולד עשיר ועוקצני. אפשר להחליף את הג'ינג'ר בקליפה מגוררת מתפוז אחד. תבנית טארט מתפרקת בקוטר 26 ס"מ.

 

חומרים:
לבצק:
200 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
50 גרם (1/4 כוס) סוכר
60 גרם (1/2 כוס) אבקת סוכר
1 ביצה
קליפה מגוררת מ-1/2 לימון
300 גרם (2 כוסות + 2 כפות) קמח
לשימון התבנית:
חמאה מומסת או ספריי שמן
למלית שוקולד:
300 גרם שוקולד מריר קצוץ גס (60% מוצקי קקאו)
150 גרם שוקולד לבן קצוץ גס (או שוקולד חלב)
75 גרם חמאה
3 ביצים
150 גרם (3/4 כוס) סוכר
120 מ"ל (1/2 כוס) מיץ תפוזים
1/2 כוס קוביות ג'ינג'ר מסוכר חתוכות גס
לציפוי שוקולד:
120 מ"ל (1/2 כוס) שמנת מתוקה
100 גרם שוקולד מריר קצוץ גס

 

אופן הכנה: 

מכינים את הבצק ואופים: מעבדים חמאה וסוכר במיקסר עם וו גיטרה במהירות נמוכה עד לקבלת תערובת חלקה וסמיכה. מוסיפים אבקת סוכר תוך כדי ערבול עד שנבלעת בתערובת. מוסיפים ביצה וקליפת לימון ומערבלים 10 שניות. מוסיפים קמח ומערבלים עד לקבלת כדור בצק.
- עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר ל-3 שעות. 
- מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים תבנית. 
- מרככים מעט את הבצק בידיים ומרדדים על משטח מקומח לעיגול בעובי 3 מ"מ. מעבירים לתבנית משומנת, כך שיכסה גם את הדפנות. מסלקים בצק עודף ומחוררים את הבסיס במזלג.
- אופים 20-15 דקות עד להזהבה. מצננים היטב. 
- מחלצים מהתבנית ומניחים בתבנית תנור רגילה.
מכינים את המלית ואופים שוב: מחממים תנור ל-170 מעלות.
- ממיסים שוקולד מריר, שוקולד לבן וחמאה במיקרוגל או על אמבט מים חמים (ביין מארי) ומערבבים היטב למשחה חלקה. 
- טורפים ביצים, סוכר ומיץ תפוזים בקערה נפרדת. מוסיפים את תערובת השוקולד ומערבבים. יוצקים לתוך הטארט, מפזרים באופן שווה את חתיכות הג'ינג'ר ומטביעים אותן בשוקולד. 
- אופים כ-20 דקות עד שנוצר קרום דק על גבי מלית השוקולד (כמו בבראוניז). מצננים.
מכינים את הציפוי: מביאים לרתיחה שמנת מתוקה בסיר ויוצקים על השוקולד. משהים כדקה וטורפים לקרם חלק ואחיד. יוצקים על הטארט ומחליקים. 
- שומרים במקרר מכוסה.

 

מחפשים עוד מתכוני שוקולד? נסו את אלה:

מתכון לעוגת שמרים עם חלבה ושוקולד

קינוחי שוקולד קרים של קרין גורן

מתכון לעוגת שוקולד עם פקאנים

מתכון לעוגת שמרים במילוי שוקולד

מתכון לעוגת טריקולד עם מוס שוקולד מריר, חלב ולבן

מתכון לקוגלהוף שוקולד מהמטבח ההונגרי

מתכון לעוגת שוקולד מושחתת של קרין גורן

 

 
עוד כתבות במדור מתוקים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.