מתכון לסלט עוף פריך

 
סלט עוף פריך
סלט עוף פריך צילום: יח"צ
 
עודכן 10:38 20/06/2010

רצועות כרוב פריכות עם בצל מטוגן ונתחי עוף נפגשים ביחד עם רוטב ויניגרט עשיר

 
 
 
 
 

מצרכים:

600 גרם חזה עוף

50 גרם שקדים קלויים

2 בצלים

1/2 כוס בלסמי

1 כף סוכר

1 כרוב לבן פרוס דק

2 חב' בצל ירוק פרוס דק (בלי החלק הלבן)

4 פרוסות פרי לקישוט (אגס, תפוח, שזיף)

מיץ לימון

רוטב ויניגרט (מתכון בהמשך)

 

אופן הכנה:

1. מתבלים את חזות העוף במלח ופלפל וצולים משני הצדדים עד שהעוף מוכן. חותכים לנתחים קטנים.

2. מטגנים את הבצל עד שהוא הופך פריך.

3. מעבירים את הבצל המטוגן לקערה ובאותה מחבת מטגנים קלות את הבסלמי עם הסוכר עד שהם הופכים לתערובת אחידה.

4. מרכיבים את הסלט: מניחים בקערה גדולה כרוב פרוס, בצל ירוק, נתחי עוף ואת רוטב הבלסמי ומערבבים.

5. מוסיפים שקדים קלויים, מיץ לימון ורוטב וינגרט. מקשטים בבצל מטוגן.

 

רוטב ויניגרט תפוז חרדל

 

2.5 כפות מיץ תפוזים

שליש כוס שמן מעורב (שמן קנולה + שמן זית ביחס שווה)

שליש כוס חומץ בן יין לבן

כף וחצי לימון סחוט

3 כפות חרדל חלק

4 כפות רוטב טריאקי

חצי כפית טימין קצוץ

1/2 שן שום

כפית פלפל שחור גרוס

קורט מלח

 

מערבבים ביחד את כל החומרים עד שהם מתאחדים לכדי רוטב חלק.

 

המתכון באדיבות שף יזהר דניאל ממסעדת פולה במושבה - נס ציונה

 

מחפשים עוד מתכוני סלטים? נסו את אלה:

סלטים שמתפקדים כארוחה שלמה

ארוחת קיץ ישראלית - סלט קינואה, פסטה עם עשבי תיבול וקסטה גלידה

מתכון לסלט עוף קר עם רוטב סויה ודבש

מתכונים עם בורגול - פילאף בורגול עם בשר וסלט בורגול עם עגבניות

מתכון לכרובית אפויה בתנור עם רוטב שום ולימון

לספיישל מתכוני הקיץ

 
עוד כתבות במדור מתכונים לסלט
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.