מתכון לבריוש שושנים ושוקולד

 
בריוש שושנים ושוקולד
בריוש שושנים ושוקולד צילום: דניאל לילה
 
עודכן 12:22 23/06/2010

עוגת שמרים רכה בעיצוב שושנים במילוי קרם שוקולד עשיר ובציפוי מבריק של סירופ סוכר

 
 
 
 
 

המתכון של הקונדיטור ברי סייג ממאפית הבוטיק "טאטי" לבצק הבריוש הוא אחד הטובים בארץ. כאן הוא מעוצב לעוגת שושנים עם מלית מסחררת של פטיסייר שוקולד. 20 דקות הכנה, שעה התפחה ו-30 דקות אפיה: תשכחו מכל עוגות השושנים שאתם מכירים! את הבצק מכינים יום מראש.

 

שתי עוגות בתבניות בקוטר 24 ס"מ 

 

בצק:

440 גר' (3 כוסות+2 כפות) קמח

160 מ"ל (2/3 כוס) חלב 3% שומן

2 ביצים מס' 2 + 2 חלמונים

120 גר' (כוס + 2 כפות שטוחות) סוכר

1/2 שקית או 1/2 קובית שמרית

קורט מלח

160 גר' חמאה

 

מלית פטיסייר שוקולד:

150 גרם שוקולד מריר איכותי שבור לקוביות

100 גרם שוקולד חלב איכותי שבור לקוביות

30 גרם חמאה

200 מ"ל 3/4 (כוס + כף וחצי)  חלב 3% שומן

60 גרם 1/4 (כוס + כף שטוחה) סוכר

2 ביצים מס' 2

30 גרם (3 כפות) קמח

100 גרם פתיתי שוקולד צ'יפס

 

סירופ סוכר:

120 מ"ל (1/2 כוס) מים

120 גרם (1/2 כוס + 2 כפות שטוחות) סוכר

מעט תמצית וניל

 

להברשה:

1 ביצה טרופה

 

אופן הכנה:

1. מכינים את הבצק: מערבלים את כל חומרי הבצק למעט החמאה במיקסר עם וו לישה כ-5 דקות. מוסיפים חמאה ולשים כ-5 דקות נוספות עד לקבלת בצק חלק. מכסים ומעבירים למקרר למשך הלילה.

2. מכינים את סירופ הסוכר: שמים בסיר קטן את כל החומרים, מביאים לרתיחה ומבשלים כ-3 דקות נוספות ברתיחה. מצננים.

3. מכינים את המלית: שמים בקערה שוקולד מריר, שוקולד חלב וחמאה.

4. מביאים 160 מ"ל (2/3 כוס פחות כף) חלב וסוכר לרתיחה בסיר.

5. בינתיים מערבבים את יתרת החלב עם ביצים וקמח בקערה. כשהחלב שבסיר רותח, מוסיפים לו את תערובת החלב והקמח תוך כדי השוואת טמפרטורות'. מבשלים עד לבעבוע תוך כדי ערבוב מתמיד. יוצקים מיד על השוקולדים והחמאה ומערבבים היטב עד לקבלת תערובת חלקה. מצננים.

6. מרכיבים את העוגות ואופים: מחלקים את הבצק ל-2 חלקים, ומרדדים כל חלק לעלה בעובי 4-3 מ"מ. מורחים על כל עלה מחצית מכמות המלית המוכנה ומפזרים שוקולד צ'יפס. מגלגלים לגליל בקוטר 3 ס"מ, פורסים לפרוסות ברוחב 4-3 ס"מ. כדי להבטיח שהשושנים לא ייפתחו במהלך האפייה, תוחבים את שולי הבצק אל מתחת לשושנים.

7. מסדרים את עיגולי הבצק בתבנית או ברינג, שבסיסם מרופד בניר אפייה. מתפיחים בטמפ' החדר כשעה.

8. מחממים תנור ל-170 מעלות.

9. מורחים את השושנים בביצה טרופה ואופים כ-30-25 דקות. מברישים את העוגה בסירופ סוכר בעודה חמה.

 

המתכון באדיבות שמרית.

 

מחפשים עוד מתכונים לעוגות שוקולד? נסו את אלה:

מתכונים לקינוחים מתוקים שעושים רושם

מתכון לעוגת שמרים עם חלבה ושוקולד

קינוחי שוקולד קרים של קרין גורן

מתכון לעוגת שוקולד עם פקאנים

מתכון לעוגת שמרים במילוי שוקולד

מתכון לעוגת טריקולד עם מוס שוקולד מריר, חלב ולבן

מתכון לקוגלהוף שוקולד מהמטבח ההונגרי

מתכון לעוגת שוקולד מושחתת של קרין גורן

בחזרה לעולם השוקולד

 

 
עוד כתבות במדור מתוקים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.