3 דרכים להכין גספאצ'ו

 
עודכן 13:04 23/06/2010

הגספאצ’ו הוא אחד המרעננים הכיפיים של הקיץ - מרק צונן, סמיך ומתקתק של ירקות טחונים. כאן ב-3 גרסאות מפתיעות, שייקח לכם בדיוק 5 דקות להכין

 
 
 
 
 
גספאצ'ו עגבניות ופלפלים
גספאצ'ו עגבניות ופלפלים צילום: דניה ויינר

גספאצ'ו קלאסי
אצלי בבית הגרסה הקלאסית היא גם הכי אהובה. 6 מנות • 5 דק' הכנה.

 

למרק:
5 עגבניות בשלות חתוכות לקוביות
1 פלפל אדום גדול חתוך לקוביות
3-2 שיני שום כתושות
1 בצל קטן קצוץ גס
1 פלפל חריף (לא חובה)
2 פרוסות עבות של חלה או לחם לבן אחיד (או 4 פרוסות דקות שנפרסו במכונה) ללא הקרום
1/3 כוס שמן זית עדין
1/3 כוס מים מינרליים או מסוננים
4 כפות חומץ בן יין לבן
1 כף מיץ לימון
מלח ופלפל שחור גרוס


להגשה:
1/2 פלפל אדום חתוך לקוביות קטנטנות
1/2 מלפפון חתוך לקוביות קטנטנות

 

אופן הכנה:

- טוחנים את חומרי המרק במעבד מזון או עם מוט ריסוק חשמלי למרקם חלק. מעבירים למקרר לשעה לפחות. 
- טועמים ומתקנים תיבול. יוצקים לכוסות או קעריות, מניחים במרכז קוביות פלפל ומלפפון ומגישים.

 
גספאצ'ו אפרסקים - הפתעת הקיץ
גספאצ'ו אפרסקים - הפתעת הקיץ צילום: דניה ויינר

גספאצ'ו אפרסקים ושום
מרקם קטיפתי בטעם משגע - הפתעת הקיץ שלכם! 4 מנות • 5 דק' הכנה.


למרק:
8 אפרסקים בשלים קלופים ומגולענים
6-4 שיני שום כתושות
1 פלפל כתום חתוך לקוביות
2 פרוסות עבות של חלה או לחם לבן אחיד (או 4 פרוסות דקות שנפרסו במכונה) ללא הקרום
1/2 כוס שמן זית עדין
1/4 כוס חומץ תפוחים
מלח ופלפל שחור גרוס


להגשה:
1 גביע שמנת חמוצה
עירית קצוצה

 

אופן הכנה: 

- טוחנים את חומרי המרק במעבד מזון או עם מוט ריסוק חשמלי למרקם חלק. מעבירים למקרר לשעה לפחות. 
- טועמים את המרק ומתקנים תיבול. יוצקים לכוסות או קעריות, מניחים כף שמנת חמוצה ומפזרים עירית קצוצה.

 
גספאצ'ו מלפפונים פיקנטי
גספאצ'ו מלפפונים פיקנטי צילום: דניה ויינר

גספאצ'ו מלפפונים
גרסה ירוקה ומרעננת למרק הספרדי. מגישים עם סלט קטן של מלפפונים וגבינה בולגרית. 4 מנות • 10 דק' הכנה.

 

למרק:
6 מלפפונים חתוכים לקוביות
2 פלפלים ירוקים חתוכים לקוביות
1 פלפל ירוק חריף חתוך לקוביות
1/3 כוס כוסברה קצוצה
1/3 כוס שמן זית עדין
4 כפות חומץ בן יין לבן
מלח ופלפל שחור גרוס


לסלט המלפפונים:
1 מלפפון פרוס לפרוסות דקיקות
1 כף שמן זית
1 כפית חומץ בן יין לבן
2 כפות כוסברה קצוצה
50 גרם גבינה בולגרית מפוררת גס

 

אופן הכנה:

- מכינים את המרק: טוחנים את חומרי המרק במעבד מזון או עם מוט ריסוק חשמלי למרקם חלק. מעבירים למקרר לשעה לפחות. 
- מכינים את הסלט ומגישים: מערבבים את חומרי הסלט. טועמים ומתקנים תיבול.
- טועמים את המרק ומתקנים תיבול. יוצקים לכוסות או קעריות, מניחים מעל סלט מלפפונים ומגישים.

 

מחפשים עוד מתכונים מרעננים לקיץ? נסו את אלה:

מתכון לחמוצים ביניים וסלט מלפפונים עם שומשום

מתכון לסלט עוף פריך

סלטים שמתפקדים כארוחה שלמה

ארוחת קיץ ישראלית - סלט קינואה, פסטה עם עשבי תיבול וקסטה גלידה

מתכון לסלט עוף קר עם רוטב סויה ודבש

מתכונים עם בורגול - פילאף בורגול עם בשר וסלט בורגול עם עגבניות

מתכון לכרובית אפויה בתנור עם רוטב שום ולימון

לספיישל מתכוני הקיץ

 
עוד כתבות במדור בריאות ודיאטה
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.