מתכון לעוף עם פריקי (חיטה)

 
חלקי עוף שחומים עם תבשיל חיטה
חלקי עוף שחומים עם תבשיל חיטה צילום: ערוץ 10
 
עודכן 10:16 24/06/2010

עוף שחום במילוי תבשיל פריקי (חיטה) מנוקד בצימוקים ועשבי תיבול

 
 
 
 
 

חומרים:

עוף שלם

3 כוסות פריקי

2 בצלים בינוניים קצוצים בינוני דק

1/2-3/4 ליטר מרק עוף

כוס עלי פטרוזיליה קצוצים

חצי כוס פיסטוקים

חצי כוס צימוקים בהירים דקים

לתערובת התבלינים בהרט לבנוני:

מלח ים גס

פלפל שחור גרוס טרי

חצי כוס שמן זית

 

אופן הכנה:

1. משרים את הפריקי אחרי ששוטפים אותו היטב במים רותחים בקערה מכוסה ל 10 דק'.

2. מתבלים את העוף בבהרט לבנוני וצולים בתנור מחומם היטב עם מעט שמן זית כ 15 דק' בטמפ' של 230 מעלות.

3. מוציאים מהתנור ומכינים את הפריקי על ידי ערבוב עם הפטרוזיליה הקצוצה, הפיסטוקים, הצימוקים וכף שטוחה של בהרט לבנוני. מתבלים במלח.

4. ממלאים את התרנגולת במילוי ומכניסים אותה לקדירת חרס. מסדרים מסביב לתרנגולת את הפריקי שנשאר אחרי המילוי.

5. שופכים לתוך הקדירה ציר עוף, מתבלים במלח ופלפל שחור בנדיבות ואופים מכוסה כשעה וחצי בטמפ' 180 מעלות. מגישים.

 

מחפשים עוד מתכוני עוף? נסו את אלה:

מתכון לסלט עוף פריך

מתכון לנודלס מוקפץ עם עוף

מתכון לפרגיות עם אורז

מתכון לנתחי עוף עם ברוקולי

מתכון לכדורי עוף בציפוי שומשום

 
עוד כתבות במדור ארז בגליל - המתכונים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.