מתכון ללחם חיטה אורגני

 
לחם חיטה אורגני
לחם חיטה אורגני צילום: ערוץ 10
 
עודכן 12:06 24/06/2010

ארז קומרובסקי מלמד אתכם איך להכין לחם חיטה אורגני שיפיץ ניחוחות מענגים בבית

 
 
 
 
 

חומרים:

2 כוסות חיטה

1 ק"ג קמח חיטה אורגני מנופה

30 גר' שמרים טריים

1.5 כפות מלח ים גס

3-4 כפות סילאן

2.5-3 כוסות מים מינרלים קרים

כף כורכום כתוש טרי לאבקה

 

אופן הכנה:

1. מנביטים את החיטה על ידי השריה במים ל- 12 שעות ואחר כך משטחים על מגש מכוסה בנייר מגבת רטוב לשלושה ימים מקסימום.

2. לשים את הקמחים יחד עם השמרים, המים, הכורכום והסילאן עד לקבלת בצק אחיד.

3. מוסיפים את המלח והחיטה המונבטת ולשים עוד מס' דקות.

4. מתפיחים בקערה משומנת בשמן זית כשעתיים תוך כדי שמורידים את הבצק פעמיים בעזרת כפות הידיים.

5. יוצרים מהבצק כיכר עגולה עם "כובע" על ידי חלוקת הבצק ל-2 כדורים. כדור אחד- 9/10 מהבצק וכדור קטן- 1/10 מהבצק.

6. מורחים שמן זית על הכדור הגדול. מרדדים את הכדור הקטן לדיסק בקוטר של פיתה קטנה ומניחים מעל הכדור הגדול. 7. הופכים את הלחם לתוך סלסלת קש מכוסה בבד כותנה. מתפיחים כשעה וחצי שעתיים נוספות והופכים את הלחם על משטח אפייה כך שהכובע יהיה עתה כלפי מעלה.

8. אופים בתנור מחומם מראש לטמפ' 230 מעלות כחצי שעה, מנמיכים את הטמפ' ל- 180 מעלות ואופים כ- 45 דק' נוספות. מוציאים מהתנור ומניחים על רשת צינון. מגישים.

 

מחפשים עוד מתכוני לחם? נסו את אלה:

המדריך המלא להכנת בצק שמרים

מתכון ללחם עם חצילים וגבינת פטה

מתכון ללחמניות שיפון עם אגוזים וצימוקים

מתכון למקלות לחם עם זיתים וגבינה

מתכון ללחם עם כרישה

 
עוד כתבות במדור ארז בגליל - המתכונים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.